Játék ötletek kartondobozból
2015.02.16 Krediesz
A mai nap arról lesz szó, mennyi játéklehetőség rejlik egy-egy üres kartondobozban. Nálunk legalábbis nagy sláger! Ha a kezem ügyébe kerül egy-egy darab, biztos kitalálunk neki valami érdekes, játékos ötletet, mielőtt újrahasznosulna. Olyanokat gyűjtöttem össze, amihez nem kell különösebb kézügyesség sem. Íme az én listám:

kartonjatekok-krediesz640

1. Kincsesdoboz
Ehhez egy kisebb méretű dobozt használtam fel. Összegyűjtöttem bele pár mütyürt, apróságot, mint például kisebb figurákat, matricákat, pici labdát, szép kavicsot, kiskanalat - játékokat és használati tárgyakat vegyesen, ami a Kicsik érdeklődését felkelti, majd odaadtam a Fiatal Úrnak, hogy ez az Ő kincses ládája. Jó ideig elvolt vele, amíg átvizsgálta. Később a tartalom variálható, és újra bevethető, ha szükséged van pár szabad, nyugodt percre - és/vagy Ő maga is gyűjteti bele az apró kis kincseket. Rendrakásnál is praktikus, mert bele lehet dobálni az apró mütyüröket. Ügyes kezűek/szépen rajzolók ki is dekorálhatják - én egy egyszerű kis feliratot ragasztottam csak rá "Levi kincsesládája" néven, de úgyis az a lényeg, ami benne van. :-)

2. A paci háza
Egy közepes méretű (kb. cipős doboz nagyságú) dobozt kineveztünk a Duplos paci házának, és Levire hárult a feladat, hogy kifesse szépre. Festeni nagyon szeret nálunk a Fiatal Úr, így ezzel sok napon keresztül elvoltunk fél-fél órákra, amíg az egész elkészült.

3. Nagy kifestőtábla
A "paci háza" project sikerén felbuzdúlva amikor érkezett hozzánk egy nagyobb méretű csomag, a dobozának oldalait felnégyeltem és festőtáblának felhasználtuk egy-egy kép erejéig.

4. Bujócska, alagút
Nagyobb méretű dobozok jól használhatóak bújócska, és alagút céljára is. Akár a plüssállatok búvóhelyéül is szolgálhatnak.

5. Mi van benne?

Ez a játék Levi fejlesztése. Volt egy újabb üres dobozunk, kérdeztem mit játszunk vele. A válasz az volt, hogy Karácsonyosat! Eldugott benne egy-egy játékot, és ki kellett bontani, mint a karácsonyi ajándékot, hogy mi van benne. Egyet készített nekem, majd magának is :-) Közben mondta: "Ne lássál!" (értsd: "Ne lessél!) :-)) Majd cseréltünk, és én dugtam el benne némi meglepetést. És ez így ment még jó darabig, de kétségkívül nagyon örült neki.

6. Ital automata

Levi valamiért imádja a különböző automatákat - szerencsére megelégszik azzal is, ha játékból dobálhat bele nem létező pénzeket és nyomkodhatja kicsit a  gombjait. Ebből kiindulva készítettem neki egy otthoni verziót. Fogtam egy kisebb cipősdoboz méretű dobozt, vágtam rá egy lyukat a pénzbedobáshoz, egyet a játék csészének, rajzoltam rá filccel pár gombot és kész.

Összegyűjtöttem még jópár ötletet egy Pinerest albumba - találhattok közte több korosztálynak valót, egyszerűeket és bonyolultabbakat - mazsolázzatok belőle kedvetekre. :-) Az én kedvencem a karton pizza volt, a következő alkalommal biztos el is készítjük.:-)

Jó szórakozást!

Mariann

Az első lépcsőfok az egészség felé

2014.08.29. 21:52

Tudtad, hogy ha nem iszol eleget az egy csomó betegségnek tűnő tüneteket is produkálhat a szervezetedben, pedig valójában csak szomjas vagy? Többek közt erről is szó lesz mai írásunkban, valamint ahhoz is olvashatsz ötleteket, mit érdemes választani szomjunk csillapítására.
Téli idény növényeinkről

2018.02.17. 13:28

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. A decemberrel beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra. Hogy konkrétan mik ennek az időszaknak az idény növényei, és miért is jó, ha figyelembe vesszük hogy minek van szezonja, mai bejegyzésünkből megtudhatjátok.
Karácsony Babával

2014.12.09. 23:15

Az ünnepek alatt nagy lehet a kísértés, hogy a Babát is megkínáljuk sok finomsággal. Én mégis inkább azt javaslom, hogy maradjunk a hozzátáplálás fokozatosságánál az ünnepek alatt is és ügyes tervezéssel inkább úgy készítsük el a menüt, hogy abból a Kicsinek is tudjunk kínálni az életkorának megfelelő falatokat. A mai nap ehhez gyűjtöttem össze pár javaslatot:
13+1 jó tanács a tipegők táplálásához

2017.12.04. 23:29

Többen kérdeztetek a bölcsis korú (1-3 éves) kisgyerekek helyes táplálásával kapcsolatban.Összegyűjtöttem 14 hasznos tudnivalót, ami segíthet ennek megvalósításában. Íme:
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.