Kirándulás kisgyerekekkel
2014.11.07 Krediesz
Használjuk ki még a szép őszi napokat, és töltsünk minél több időt a szabadban, friss levegőn, elő a túrabakancsokkal és irány az erdő. Ha gyerekekkel indulunk útnak érdemes pár dolgot szem előtt tartani, hogy a kirándulás valóban jó élmény legyen, hiszen egy feltört sarok, egy hiányzó esőkabát el tudja rontani a szép napot. A mai napra összeszedtem, hogy mi miket viszünk minden esetben a családi kirándulásainkra. A lista természetesen egyéni igények, a hátizsák befogadó képessége és a cipelője teherbírása szerint bővíthető-csökkenthető. Íme az én listám:

kirandulas

 1. Váltóruha minden gyereknek, de ha nem akarod a fél szekrényt vinni, mindenképp legyen egy-egy pár száraz zokni és nadrág.
 2. Pelenkásnak a pelenkázáshoz minden szükséges felszerelés, plusz zacskó a használt pelenkának
 3. Esőkabátok. Lehet kapni egészen kicsire összehajtogatható esőkabátokat, egy hirtelen zivatar esetén tökéletesek.
 4. Sapka a napsütés ellen
 5. Gyerekhordozó eszköz, ha még nem bír sokat gyalogolni a kicsi. Nekünk egy vázas hordozónk és egy csatos hordozónk van erre a célra. A vázast azért szeretjük, mert plusz rakodótér van benne, de ebbe csak a már stabilan ülő gyermeket tedd bele. A csatos hordozóban vagy kendőben a legkisebbek sem maradnak ki a kirándulásból. Ez utóbbiak kis helyen is elférnek, ha épp nincsenek használatban. Ha nagy kerekű a babakocsi az is megfelel a célnak.
 6. Ha olyan helyre mentek, ahol vizes területekkel is meg kell küzdeni (pl. Cuha völgye), érdemes gumicsizmában menni és a túra végére egy váltócipőt vinni a gyerekeknek.
 7. Elsősegélynyújtó készlet: olló, ragtapasz, fertőtlenítő szer, csipesz kis helyen elférnek. Ide kerülhet a fényvédő krém is és a wc papír.
 8. Térkép vagy útvonalleírás, iránytű, gps, kinek melyik a praktikusabb, kényelmesebb
 9. Enni, innivaló. Mennyisége és típusa az egyéni igényektől függ. Arra ügyeljünk, hogy gyorsan romlandó élelmiszert ilyenkor ne vigyünk magunkkal, se csokoládét, mert a melegben hamar tönkremennek. Részesítsük előnyben a kevésbé maszatoló élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket. Készítsük el otthon előre a szendvicseket. A folyadék esetében a víz a legjobb választás, de természetesen a kedvenc innivalót is vihetjük magunkkal.
 10. Gyufa, újságpapír, ha kijelölt tűzrakó helynél szeretnénk sütni valamit. Ez esetben az oltáshoz szükséges vizet is vinni kel, ha nincs a helyszínen víz.
 11. Telefon
 12. Fényképezőgép
 13. Ha tömegközlekedéssel megyünk, érdemes a menetrendet is elvinni, vagy kijegyzetelni a minket érintő részt.
 14. Üres zacskó a felgyűlő szemétnek.
 15. Labda, buborékfújó, ugráló kötél, tollas, egyéb szabadban játszható játékok igény szerint
 16. Piknikpléd
 17. Személyes iratok

+1 ötlet: hallottatok már a geoládázásról? Aki esetleg nem ismeri annak jó szívvel ajánljuk figyelmébe - kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozás. Részletesen itt olvashattok róla.

Béni-Samu Eszter, gyógytornász

21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 19. nap: teaidő

2018.04.05. 16:24

Szombat a kihívásos napokon a finomságok ideje. A mai napra egy kis teázást tervezünk be. :-)
10+1 egyszerű ötlet a tavaszi megújuláshoz

2018.02.15. 10:58

A természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már konkrét baj van! A mai írásunkban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz.
Epres zöldsaláta

Epres zöldsaláta

Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.

Zöldborsós csirketokány bulgurral

Zöldborsós csirketokány bulgurral

Egy egyszerű, finom és egészséges recept akár hétköznapra vagy hétvégére is ideális választás lehet.

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)