Kirándulás kisgyerekekkel
2014.11.07 Krediesz
Használjuk ki még a szép őszi napokat, és töltsünk minél több időt a szabadban, friss levegőn, elő a túrabakancsokkal és irány az erdő. Ha gyerekekkel indulunk útnak érdemes pár dolgot szem előtt tartani, hogy a kirándulás valóban jó élmény legyen, hiszen egy feltört sarok, egy hiányzó esőkabát el tudja rontani a szép napot. A mai napra összeszedtem, hogy mi miket viszünk minden esetben a családi kirándulásainkra. A lista természetesen egyéni igények, a hátizsák befogadó képessége és a cipelője teherbírása szerint bővíthető-csökkenthető. Íme az én listám:

kirandulas

 1. Váltóruha minden gyereknek, de ha nem akarod a fél szekrényt vinni, mindenképp legyen egy-egy pár száraz zokni és nadrág.
 2. Pelenkásnak a pelenkázáshoz minden szükséges felszerelés, plusz zacskó a használt pelenkának
 3. Esőkabátok. Lehet kapni egészen kicsire összehajtogatható esőkabátokat, egy hirtelen zivatar esetén tökéletesek.
 4. Sapka a napsütés ellen
 5. Gyerekhordozó eszköz, ha még nem bír sokat gyalogolni a kicsi. Nekünk egy vázas hordozónk és egy csatos hordozónk van erre a célra. A vázast azért szeretjük, mert plusz rakodótér van benne, de ebbe csak a már stabilan ülő gyermeket tedd bele. A csatos hordozóban vagy kendőben a legkisebbek sem maradnak ki a kirándulásból. Ez utóbbiak kis helyen is elférnek, ha épp nincsenek használatban. Ha nagy kerekű a babakocsi az is megfelel a célnak.
 6. Ha olyan helyre mentek, ahol vizes területekkel is meg kell küzdeni (pl. Cuha völgye), érdemes gumicsizmában menni és a túra végére egy váltócipőt vinni a gyerekeknek.
 7. Elsősegélynyújtó készlet: olló, ragtapasz, fertőtlenítő szer, csipesz kis helyen elférnek. Ide kerülhet a fényvédő krém is és a wc papír.
 8. Térkép vagy útvonalleírás, iránytű, gps, kinek melyik a praktikusabb, kényelmesebb
 9. Enni, innivaló. Mennyisége és típusa az egyéni igényektől függ. Arra ügyeljünk, hogy gyorsan romlandó élelmiszert ilyenkor ne vigyünk magunkkal, se csokoládét, mert a melegben hamar tönkremennek. Részesítsük előnyben a kevésbé maszatoló élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket. Készítsük el otthon előre a szendvicseket. A folyadék esetében a víz a legjobb választás, de természetesen a kedvenc innivalót is vihetjük magunkkal.
 10. Gyufa, újságpapír, ha kijelölt tűzrakó helynél szeretnénk sütni valamit. Ez esetben az oltáshoz szükséges vizet is vinni kel, ha nincs a helyszínen víz.
 11. Telefon
 12. Fényképezőgép
 13. Ha tömegközlekedéssel megyünk, érdemes a menetrendet is elvinni, vagy kijegyzetelni a minket érintő részt.
 14. Üres zacskó a felgyűlő szemétnek.
 15. Labda, buborékfújó, ugráló kötél, tollas, egyéb szabadban játszható játékok igény szerint
 16. Piknikpléd
 17. Személyes iratok

+1 ötlet: hallottatok már a geoládázásról? Aki esetleg nem ismeri annak jó szívvel ajánljuk figyelmébe - kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozás. Részletesen itt olvashattok róla.

Béni-Samu Eszter, gyógytornász

Zöld saláta görögdinnyével

2014.08.29. 19:12

A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 19. nap: teaidő

2018.04.05. 16:24

Szombat a kihívásos napokon a finomságok ideje. A mai napra egy kis teázást tervezünk be. :-)
Zöld saláta görögdinnyével

Zöld saláta görögdinnyével

A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:

Cukkinis szendvicskrém

Cukkinis szendvicskrém

Jó pár éve kóstoltam meg először ezt a verziót, az egyik kolleganőm hozott belőle egy névnapi buli alkalmából. Azóta is gyakran készítem. Íme a recept:

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)