Kuckó kicsiknek és nagyoknak
2014.11.28 Krediesz
A hidegebb napokon jól esik egy forró tea, egy jó könyv a pokróc alá kucorodva, nyugalom, pihenés... Nincs ez másképp a kicsiknél sem. Lepjük meg csemeténket egy kedves kuckóval!

Hiába a sok játék, a futkosás, mászókázás a lakás legmagasabb bútorain, nekik is jól esik időnként megnyugodni, bekuckózni, mesekönyvet olvasni, képeket nézegetni, fetrengve beszélgetni kiskedvencükkel, legkedvesebb babájukkal...
Ha  akad a lakásban egy ilyen zúg, ahová elvonulhatnak, ezzel is sokat tehetünk lelkük egyensúlyáért. Igénybe vehetik pusztán a jéték kedvéért, megihatják ott egy mesekönyv mellett az esti mézes tejet, bevackolhatják magukat ha szomorúak valamiért, ha csalódás érte őket, ha elgondolkodnának valamin...  Sok funkciója lehet és jóban, rosszban segít.
Készíthetünk kuckót saját magunk is, vásárolni is lehet édes kis sátrakat, karton házakat, babzsákokat baldahinnal... Én személy szerint a kézzel készülteket kedvelem, sokkal hangulatosabbak és nem utolsó sorban személyre szabottan készülnek. Ilyenkor a  színek, a minták és az anyagválasztás is illik a szobához és a lakójához.

Nézzünk a lehetőségek közül néhányat:

- emeletes ágy, aminek az alsó szintje változik kuckóvá

- ebédlő asztalra varrt extra nagy terítő ablakkal, ajtóval ellátva

- fa/műanyag vázra épülő textil ház

- karton ház

- babzsák, párnák, baldahin

- szobalétra + textil

- indián sotor

- lépcső alá beépített birodalom

- ablak alá helyezett szivacsozott bútor

- egyedileg tervezett többfunkciós bútor

Ez utóbbira mutatok is egy példát:
...én olyan kis házat terveztem az akkor 1 éves Lánykámnak, aminek a háztetője az asztal, itt alkothat akár állva, akár eléülve egy kis széken. Két oldala teljesen nyitott, így könnyen közlekedhet ki-be kedvére, egyik felén ablak van kis párkánnyal, másik fele pedig teli fal, ez kívülről fekete krétafestékkel van festve, a kémény pedig a ceruza-kréta tartó szerepét kapta. Alja nincs, egy méretben oda illő szőnyeget tettem be.

lena-kucko-krediesz640
A képen még éppen elkészült friss állapotában van, de később szépen belakták a plüssök és babák, varrtam rá függönyt, akasztottunk belülre egy kis ketyegő órát, valamint a belső falra felragasztottuk az idő közben összegyűlt rajzokat.  A messzebb lakó, ritkán látott kedves Mamik és Papik fotója is ide került, hogy nap-mint nap láthassa őket a Kicsi.

Végül összegyűjtöttem a számomra legkedvesebb kuckókat, nézelődjetek az albumomban, hátha Ti is rátaláltok az „igazira”. 
http://www.pinterest.com/amelines/nook-tent/
Remélem sikerült jó ötleteket adom, ha van kedvetek, vágjatok bele a tervezésbe és a megvalósításba, Karácsonyig még pont elkészülhettek és remek ajándék lehet a gyerkőcnek!

Mesés ötleteket és kreatív alkotást kívánok,

Csonkáné Nikolett - grafikus, dekoratőr

A tartós fogyás titka

2017.10.28. 08:33

A sikeres és tartós fogyás egyik kulcsa a megfelelő mentális felkészülés. Érdemes végiggondolni, hogyan jutottunk el a mostani problémáig, mi az amivel fenntartjuk a jelenlegi állapotot és mi az, ami hátráltat bennünket, hogy elérjük a célunkat. Gyakran előfordul, hogy az elhízás hátterében nemcsak táplálkozási- és életmódbeli problémák vannak, hanem lelkünk gubancai is meghúzódnak a háttérben. Nem kell feltétlenül valami óriási traumára gondolni, sokszor teljesen "hétköznapi" problémákról van szó. Hogy mikről is? Ezekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót a mai napra Nektek.
Te is a Derült égből várod?

2015.02.08. 14:59

Jártomban-keltembe ahogy beszélgetek az emberekkel azt tapasztalom, hogy még nem ivódott be a köztudatba, hogy a nyári időszakon kívül mindenkinek szükség volna a D-vitamin kiegészítésre, és hogy a megfázásos időszakban különösen fontos lenne erre figyelnünk. Ezért úgy gondoltam, megérdemel ez a téma egy külön bejegyzést. Íme:
10+1 ötlet a téli vitaminpótláshoz

2015.01.23. 21:08

Megfelelő táplálkozással sokat tehetünk egészségünk megőrzésének érdekében a téli hónapokban is. Összeszedtem pár gyakorlatias táplálkozási tanácsot ennek megvalósításához:
13+1 dolog, amit jó tudni a lencséről

2014.12.29. 10:48

Aki újévkor lencsét fogyaszt, gazdag és szerencsés év elé néz - tartja a babona. Ám a lencse szerepe az újév elmúltával is aktuális marad, hiszen a többi hüvelyessel együtt fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban a téli hónapok alatt. Hogy miért érdemes beiktatni az étrendünkbe, a mai írásunkból megtudhatjátok!
Sajtos sütőtökleves

Sajtos sütőtökleves

A sütőtöklevest a legtöbben édesen készítik krémleves formájában. Az én egyik kedvencem ez a sajtos verzió, próbáljátok ki a sütőtököt ilyen formában is!

Rita BBQ-s csirkéje

Rita BBQ-s csirkéje

Ezt készítettem, amikor Mariannékat vártuk vendégségbe. Sikert aratott, így gondoltunk Rátok is, hátha van kedvetek kipróbálni Nektek is ezt a receptet:

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)