Nyuszi várás totyogókkal és kisgyerekekkel
2015.03.29 Krediesz
Túl sok előkészületre nem jutott időm az idei Húsvét előtt, de szeretném ha a nemsokára 3 éves nagyfiamnak emlékezetes maradna ez az ünnep is és az előtte lévő várakozás, így igyekszem pár mókás játékkal vidámmá tenni a nyuszi várás napjait. Ebben az írásban ezeket gyűjtöttem össze. Nem igényelnek sok eszközt, előkészületet és kézügyességet sem. A lényeg úgy gondolom úgy is az együtt töltött idő és a jó hangulat.

1. Tojás gyűjtögetés
Ez lassan hagyománnyá válik nálunk, Levi nagyon élvezte tavaly és idén is szívesen fogadta ezt a játékot. Fogtam pár színes tojást (kifújt, bolti - ügyesek, kreatívok és előrelátóak természetesen otthon is készíthetik) és ezeket minden nap elrejtem akár a lakás különböző pontjain, és/vagy a játszóteres séta során, vagy a Mamáknál az udvarban, Levi pedig boldogan keresgéli őket. Idén már összefűztük a játékot a klasszikus "hideg-langyos-meleg-forró" keresős játékkal is.

tojasgyujtes-krediesz640

2. Egy kis kézműveskedés
Tavaly Levi még csak mérsékelten érdeklődött ezek iránt, így próbaként egy nagyon egyszerű ötlettel próbálkoztunk. A kifli és levendula blogon találtam rá ezekre a vézna lábú kiscsibékre, amik nagyon megtetszettek - leírást megtaláljátok a képre kattintva. Előkészítettem a szükséges anyagokat (5-10 perc). Igazából maga a készítés nem nagyon hatotta meg a fiatal urat, én állítottam össze a pipiket (+5 perc), de a kész eredmény már érdekelte és jót játszott velük. Például nagyon ügyesen tudnak riszálni ezek a vézna lábú kiscsibék, és örömmel rázogatta, táncoltatta őket a nagy favorit Alma együttes nótáira.

csibe-kiflieslevendula640
Idén ebből a kiscsibés párnából jött az ötlet, hogy ujjfestékkel készítsünk kiscsibéket. Csibe igazából nem született belőle, de magával az ujjfestéssel azért jól elszórakoztunk. :-)

3. Nyuszi gyűjtemény

Még az én gyermekkoromból maradt hátra egy elég népes plüssállat gyűjtemény. Ezekből kiválogattuk a nyulakat - összegyűlt egy 7 fős népes társaság - akik a mindennapi játékok részévé váltak. Etetjük őket, motoroznak, elbújnak, hintáznak, megszámoljuk őket  és a szokásos szerepjátékok részévé, főszereplőivé váltak ezen a héten.

4. Húsvéti mesés könyvek
Levivel szeretünk olvasni és szívesen könyvtárazunk. Szerencsére Veszprémben nagyon jó a gyermekkönyvtár rész (is), szeretjük. Itt is mindig készülnek az ünnepekre, a különböző alkalmakra illő könyvek előkészítve várják a legkisebb látogatókat is. Ezekből választottunk is párat, amiket átnézegetünk így az ünnepek előtt. Valamint tavaly Húsvétra megkapta Levi az egyik nagy kedvenc, a Bogyó és Babóca húsvéti részét, a Hímestojásokat, ezt is elővettük a héten.

5. Nyuszis fotok

Szeretem a hagyományokat. :-)  Az egyik ilyen, hogy ünnepek előtt készítek mindig a gyerkőcről egy-egy alkalomhoz illő fotót (amíg hagyja legalábbis, pár év múlva majd meglátjuk mennyire lelkesedik az ötlettől, egyelőre nem tiltakozik. :-) Ebből kapnak ajándékba a nagymamák, nagypapa, dédik, nagynénik, nagybácsik.

husvet-levi640

nyuszivaras-krediesz640

6. Tojásfa
Adott pár barka ág, némi kifújt dekor tojás és kiscsibe/nyúl és a terv a közös feldíszítés. Nálunk vannak minden ünnepre klasszikus dekorációs darabok és szeretem minden évben ugyanazokat elővenni, esetleg egy-egy új darabbal kiegészítve. Helyet kapnak rajta például a fent említett vézna lábú pipik is.

7. Tojásfestés

Tavaly a tojásfestésnél próbálkoztam natur, nagyon természetes megoldásokkal, mint a spenót, cékla - nálam nem váltak be, szinte semmit sem fogtak a tojáson. Egyedül a hagymahéjas festés az, ami valóban működött, így idén mással már nem kísérletezem.  Valamint találtam pár inspiráló természetes, és egyszerű ötletet, ezekkel szemezek még:

Kifli és levendula: Tojásdíszítés

Kifli és levendula: Last minute tojásdíszítés

Zárógondolatként fogadjátok szeretettel ezt az idézetet az A csodák tanításából:

"Ma virágvasárnap van, az igazság győzelmének és elfogadásának ünnepe. Ne azzal töltsük ezt a hetet, hogy Isten Fiának megfeszíttetésén merengünk, ünnepeljük inkább boldogan a megszabadulását. Mert a Húsvét nem a fájdalom, hanem a béke jele." (A csodák tanítása, 20/I/1.)

Mariann

Zöld saláta görögdinnyével

2014.08.29. 19:12

A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 19. nap: teaidő

2018.04.05. 16:24

Szombat a kihívásos napokon a finomságok ideje. A mai napra egy kis teázást tervezünk be. :-)
10+1 egyszerű ötlet a tavaszi megújuláshoz

2018.02.15. 10:58

A természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már konkrét baj van! A mai írásunkban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.