21 napos tavaszi kihívás - 11. nap: no hús
2018.03.22 Krediesz
A pénteki nap a kihívásunkban mindig böjt jellegű: a mai nap - lévén nagypéntek van - a húsmentességet tűzzük ki célul.

tavszi-kihivas-11-nagypentek_640_krediesz_600dpi

A nagypéntek a keresztény egyháznál a Húsvét előtti péntek. Ezen a napon emlékezünk meg Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről. Az egyházi hagyományokat követve a 18 és 60 év közöttiek húst nem vehetnek magukhoz

Örök kérdés az egészséges táplálkozás kapcsán, hogy egészséges-e a vegetáriánus étrend - mind a két tábornak vannak elég fanatikus képviselői ... én úgy gondolom, hogy akár eszel húst, akár nem, lehet azt egészségesen és egészségtelenül is tenni, tehát minden attól függ, mennyire figyelsz oda az étrendedre, mindegyiket lehet jól csinálni. Ennél a kérdésnél is nagyon fontos figyelembe venni az egyén ízlését (vannak alapvetően olyan típusok, akik nem szeretik a húst és vannak, akik nem tudnák nélküle elképzelni) és a test igényei a különböző életszakaszokban is változhatnak. Saját példámmal élve én alapvetően vega hajlamú vagyok - volt, hogy évekig nem ettem húst. Amikor várandós lettem a kisfiammal, visszatértem rá - egyrészt nem akartam azon aggódni, hogy minden rendben lesz-e, másrészt el is kezdtem kívánni, és jelenleg is eszem (lassan 6. éve mondjuk szoptatok, minimális szünettel, de akkor meg várandós voltam a kislányommal). A vegetáriánus étrendnek főleg lelki vonatkozását tartom fontosnak, és ha spirituálisan szeretne valaki fejlődni, akkor biztos hogy fontos lépés - de ha ennek itt van az ideje az életedbe, valószínűleg ezzel együtt a lelki igény is megérkezik a hús elhagyására.  A lényeg, hogy figyelj a saját tested jelzéseire és ne akarj olyan életformát magadra erőltetni, ami távol áll tőled.

Ha szeretnél ötleteket kapni húsmentes ételekhez, vega receptjeinket itt találod.

Ha távol áll Tőled ez a feladat, akkor ismételd meg a múlt heti cukormentes napot, vagy válassz valamit, ami kihívás a számodra. Próbálgasd a határaid! :-)

Ha lemaradtál az előző napok feladatairól, vagy szeretnél ismételni, itt találod őket egy helyre összegyűjtve.

Ha tetszettek a fent olvasottak, szerettel ajánljuk figyelmedbe Tavaszi megújulás programunkat, ahol egy komplex, gyakorlat orientált anyagot állítottunk Nektek össze a testi-lelki megújulás jegyében: étlappal, receptekkel, praktikus tervezőkkel kiegészítve. További infokat itt találsz:

tavaszi-megujulas-eletmod-program-krediesz-640

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2014.08.29. 23:17

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben. Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, ami segíthet a tartós és sikeres fogyás elérésében:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 20. nap: találd meg a mantrád

2018.04.05. 17:21

A mai nap arról lesz szó, hogy mire összpontosítsd az elmédet, ha szeretnéd jobban érezni magad, és tartós változást elérni az életedben.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.