21 napos tavaszi kihívás - 15. nap: sportlista
2018.03.28 Krediesz
Hogy jobban érezd magad a bőrödben, elengedhetetlen a rendszeres testmozgás megvalósítása. Ebben szeretnénk ma segíteni.

tavszi-kihivas-15-sportlista_640_krediesz_600dpi

A rendszeres testmozgás segítségével fittebb és energikusabb leszel, a feszültségoldó hatás garantált, és az egészséges életmód megvalósításának ugyanolyan fontos alapköve, mint a táplálkozás.

Fontos, hogy megtaláld azt a mozgásformát, ami számodra örömet okoz. Itt is számít, hogy figyelembe vedd a tested igényeit, a lelki beállítottságodat, és ne próbálj meg olyat magadra erőltetni, ami távol áll tőled. Emellett érdemes kísérletezni is a különböző fajták közt, és kipróbálni olyat is, amiről agyban nem biztos, hogy mellette döntenél, mert érhetnek meglepetések... erre én magam vagyok a legjobb példa. Én alapvetően az a típus voltam, aki uuutál mozogni - legalábbis sokáig ezt vallottam magamról. Gyerekkoromban a  testnevelés órákon annyira megutáltatták velem a sportokat, hogy jó 15-20 évnek el kellett telnie, hogy kimantrázzam ezt az agyamból :-) Most úgy gondolom, hogy alapvetően a táncos mozgások állnak hozzám a legközelebb, szeretem még a jógát, a pilatest. Konfortzóna feszegetés ötletén kipróbáltam egy női önvédelmes - boxos edzést, ééés a saját legnagyobb meglepetésemre nagyon bejött, az egyik kedvencem lett. :-) Szóval érdemes néha feszegetni a saját határainkat!

A mai napra a feladatod tehát:

  • írd össze azokat a mozgásformákat, amelyeket szívesen végzel
  • írj össze 15 perces ötleteket is testmozgásra: ha nem tudod megoldani, hogy elmenj edzeni, már az is jól esik, ha átmozgatod kicsit magad pár otthoni tornagyakorlattal, kinyújtod a hátad, vagy táncolsz 15 percig a kedvenc zeneszámodra
  • készíts egy heti edzéstervet. Ha leírod, betervezed, sokkal kisebb az esély, hogy kihagyod. Ehhez szeretettel ajánljuk figyelmedbe az ingyen letölthető anyagainkat, amelyek közt szerepel egy praktikus heti tervező is, ahol többek közt ez is helyet kapott

További ötleteket a testmozgás megvalósításához itt találsz:

Mozgás Anyu! - ötletek kisgyerekes anyukáknak a rendszeres testmozgás megvalósításához

Hogyan találj időt a sportolásra?

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2014.08.29. 23:17

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben. Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, ami segíthet a tartós és sikeres fogyás elérésében:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
21 napos tavaszi kihívás - 19. nap: teaidő

2018.04.05. 16:24

Szombat a kihívásos napokon a finomságok ideje. A mai napra egy kis teázást tervezünk be. :-)
10+1 egyszerű ötlet a tavaszi megújuláshoz

2018.02.15. 10:58

A természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már konkrét baj van! A mai írásunkban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.