21 napos tavaszi kihívás - 19. nap: teaidő
2018.04.05 Krediesz
Szombat a kihívásos napokon a finomságok ideje. A mai napra egy kis teázást tervezünk be. :-)

tavszi-kihivas-19-tea_640_krediesz_600dpi

Keress a napodban egy nyugis 20 percet, és készíts magadnak egy csésze finom teát. Pár tipp a gyógynövények közül:

  • a máj munkáját segíti elő a dió, a gyermekláncfű, az ezerjófű
  • pihentető, könnyű álmot hoz a komló, az akácvirág, a macskagyökér, és a levendula
  • ha egy kis relexációra vágysz próbáld ki a citromfüvet
  • használhatsz kész teakeverékeket is, amibe előre összeválogatták az adott problémára javasolt gyógynövényeket

Szoptatás esetén körültekintőnek kell lenni a gyógynövény használattal is. A tejelválasztást csökkenti például a diólevél, zsálya, tyúkhúr, valamint a mentafélék teája - ezek fogyasztása szoptatás alatt nem ajánlott.

Ha nem szereted a teát, ismételd meg a turmixos vagy a salátás napot!

Ha van rá mód, a teázást egészítsd ki valamelyik test- vagy lélekápoló gyakorlattal, például mindennapi örömök, hálanapló, vagy szeresd a tested Bébi! ;-)

Ha tetszenek a kihívás feladatai, csatlakozz Tavaszi megújulás életmód programunkhoz, amiben részletesen átbeszéljük ezeket a témákat, például a tavasz kapcsán oly' divatossá vált méregtelenítés kérdését is. További infok és megrendelés itt:

tavaszi-megujulas-eletmod-program-krediesz-640

Forrás: a gyógytea ajánlóban segítségemre volt Lugosi Nikolett, dietetikus fitoterapeuta. Köszönet érte! :-)

21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
10+1 egyszerű ötlet a tavaszi megújuláshoz

2018.02.15. 10:58

A természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már konkrét baj van! A mai írásunkban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz.
21 napos tavaszi kihívás - 18. nap: panaszböjt

2018.04.05. 15:49

Bár a Húsvét elmúlt, de mi folytatjuk a kihívásunkban a pénteki böjti napokat. A mai napra egy érdekes lelkigyakorlatot hoztunk - amit ha sikerül megvalósítani, sok energiát nyerhetünk általa.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.