Készítsünk emléküveget
2015.01.05 Krediesz
Amióta az eszemet tudom, nagyon kedvelem a mindenféle irkálós, lejegyzetlős, gyűjtögetős dolgokat. Tavaly év elején akadtam rá az emléküveg készítés ötletére az Új Medicinások FB oldalán. Kicsit átalakítva meg is valósítottam a tavalyi évben. Hogyan és hogy mire is jó ez az egész, erről olvashattok ma:

emlekuveg640-krediesz

Mire van szükség az elkészítéséhez?

Ami szükséges az elkészítéshez egy nagyobb méretű csatos vagy befőttes üveg, a közelében tartva papírcetlik és toll. Praktikus egymás mellett tárolni mindent, ha szükség van rá ne azért hiúsoljon meg, mert nem volt épp kéznél mire/mivel felírni. Nálam az íróasztalon laknak.

Mit kezdjünk vele?

Az eredeti ötletben azt javasolták, hogy minden alkalommal, amikor történik velünk valami jó dolog, írjuk fel egy cetlire és ezt dobjuk az üvegünkbe. Az év végén - vagy amikor szükségét érezzük/szeretnénk feltöltődni - olvassuk vissza őket. Én kicsit kibővítve a következőket gyűjtöttem a tavalyi évben:

- apró emlékek (pl. koncertjegyek) az évben eltelt eseményekről

- kis cetlire felfirkantottam pár címszóban pl. a kirándulásokat, kiruccanásokat mikor - hol jártunk

- Leventém tavaly év elején kezdett el mondogatni pár szót, mostanra már teljesen értelmesen és rengeteget beszél az Úrfi. Erős késztetést érzek rá, hogy megörökítsem ezeket a dolgokat, és mivel a memóriám kezd pár hetesre (naposra?) rövidülni, és elég  "grafonmán" is vagyok, így szeretném ezeket mind leírni. Az első 50 szót felirtam tavaly januárban az asztali naptáromban, majd a későbbi aranyköpések kis cetlire és ezek is bekerültek az emléküvegbe.

Az idei évben még a következőkkel tervezem kiegészíteni a gyűjteményt:

- könyvek címe/szerzője, amiket kiolvasok az évben

- kedvenc zenék, filmek, éttermek

- idézetek, amikre bukkanok és nagyon tetszenek/jellemzőek aktuálisan rám

Mire jó ez az egész?

Ez számomra azért volt nagyon praktikus megoldás, mert arra a hétköznapokban általában nincs időm, hogy "rendesen" leírjam a dolgokat, úgy ahogy szeretném, ez a cetlizés viszont minimális időt vesz igénybe és így sok olyan kedves történet, momentum megmarad az évből, ami különben gyorsan feledésbe merült volna. Az év végén jó volt végignézegetni a történéseket. A gyerekszáj cetliket pedig összegyűjtöttem egy csokorba és készítettem belőle egy fotókönyvet. Egy-egy montázst a kedvencekből készítettem év közben is már - kacérkodom a digitális scrapbook-al - de most sikerült az egészet egy szép könyvbe rendeznem és így biztos semmi sem marad ki. Ügyes kezűek hagyományos scrapbook albumot is készíthetnek az összegyűjtött törénetekből és kincsekből.

leviduma-640krediesz

(a montázshoz felhasznált anyag: 7szindizajn.hu, fall memories)
A tavalyi cetliket egy borítékba felcímkézve elteszem (még egy 2014-es kis fotókönyv tervben van belőlük), és a gyűjtés az idei évben újraindul! :-)

Kreatív és élményekben gazdag, boldog új évet kívánok Minden kedves Olvasónknak! :-)

Mariann

21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 20. nap: találd meg a mantrád

2018.04.05. 17:21

A mai nap arról lesz szó, hogy mire összpontosítsd az elmédet, ha szeretnéd jobban érezni magad, és tartós változást elérni az életedben.
10+1 egyszerű ötlet a tavaszi megújuláshoz

2018.02.15. 10:58

A természet jó példát mutat minden esztendőben arra, hogy hogyan kell újra és újra megújulni, megszépülni. A tavaszi időszak nekünk is jó alkalom arra, hogy kövessük példáját. Érdemes hangsúlyt fektetnünk a megelőzésre és nem csak akkor odafigyelni magunkra, amikor már konkrét baj van! A mai írásunkban összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet a tavaszi megújuláshoz.
Zöld saláta görögdinnyével

Zöld saláta görögdinnyével

A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:

Cukkinis szendvicskrém

Cukkinis szendvicskrém

Jó pár éve kóstoltam meg először ezt a verziót, az egyik kolleganőm hozott belőle egy névnapi buli alkalmából. Azóta is gyakran készítem. Íme a recept:

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)