Erre emlékezni akarok...
2016.02.25 Krediesz
A scrapbookozás egy nagyon jó technika ahhoz, hogy megörökítsük életünk apró pillanatait. Nálunk most a kisgyerekes időszaknál például az egyik fő téma Levi vicces beszólásai, valamint Lili Baba első, különleges pillanatai, amikre mindig szeretnék emlékezni. :-)

Ehhez nagy segítség az emléküveg: amikor van aktuálisan vmi jó sztori, mondás, vagy esemény, csak felfirkantom egy cetlire és bedobom az emléküvegünkbe. Amikor időm engedi, akkor pedig megszerkesztem belőle a képet.

lili-az-elso-hintazas

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow Kit Klub február - Tűz

Az idei évem egyik célkitűzése, hogy minél több olyan dolgot fogok csinálni a - nem túl sok- szabadidőmben, ami örömet és vidámságot okoz, és feltölt: az egyik ilyen a scrapbook.

Mi is az a scrapbook?
Magyarul úgy lehetne szépen mondani, hogy emlékalbum vagy élményalbum készítése. Hasonló, mint egy fotóalbum, de annál jóval több. :-)  Ez egyfajta kollázstechnika, ahol a fotokat nemcsak összegyűjtjük egy helyre és lefűzzük egy albumba, hanem írunk mellé szövegeket, elmeséljük a hozzá kapcsolódó élményeket - akár hosszabban, akár csak 1-1 jellemző szóval. A megjelenést tekintve pedig rengeteg szebbnél szebb alapanyag közül lehet válogatni: gyönyörű papírok alapnak és hozzá számos dekoráló kiegészítő: kis gyönygyöcskék, gombocskák, szalagok, bélyegzők... ezek kavalkádját még én sem látom át, totál kezdő vagyok a témában.

Tavaly beiratkoztam egy online, digitális tanfolyamra a 7szindizájnnál, az idei év januárjától pedig csatlakoztam a Scrapfellow Kit Klubhoz, ahol havonta, adott téma szerint összeállított alkotó csomagokat fogok kézhez kapni. Már meg is érkeztek az elsők - gyönyörűek!!! :-) Eddig azért sem áltam neki a kézzel készíthető scrapbook oldalak készítésének, mert fogalmam nem volt hol kezdjem, mire érdemes beruházni. Nagy segítség számomra, hogy készen összeállítva megkapok egy alap csomagot, és ötleteket ahhoz, hogy hogyan lehet felhasználni. Mivel ez a téma most nagyon lázba hoz, itt az oldalon is tervezem írásban megörökíteni a scrapbookos szárnypróbálgatásaimat.
Az első kézzel fogható scrapbook oldalam elkészítése továbbra is várat még magára, de a digitális anyagokból már elkészítettem az első montázsomat:

scrapbook01-640

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow, Kit Klub január - Sztori

Hamarosan beszámolok a további scrapbookos szárnypróbálgatásaimról - remélem érdekesnek találjátok itt az oldalon az ez irányú írásaimat is. :-)

Mariann


Adventi naptár  - az utolsó percben is :-)

2016.11.30. 03:45

Nemsokára kezdődhet az adventi naptárazás. Még mindig nem késő, hogy meglepd egyel gyermekedet és izgalmasabbá tedd vele a Karácsony várást. Íme néhány ötlet, ami megvalósítható/beszerezhető még az utolsó napon is.
Kreatív Adventi naptár óvódás nagyfiamnak

2015.10.16. 03:03

Az idén is saját adventi naptárral szeretném hangulatosság tenni az ünnepekre való készülődést az immár 3,5 éves nagyfiamnak. A "minden napra egy csoki felállás" továbbra sem játszik nálunk. A következőkkel készülök most:
5 bevált, kreatív recept gyerekeknek (gyurma, festék és társaik)

2014.08.30. 01:18

Amikor a gyerekek bekerülnek abba a korba, hogy már lehet velük kézműveskedni, gyurmázni, nem árt pár jól bevált, egyszerű és olcsó házi recept, amivel előteremthetjük a szükséges alapanyagokat, a bolti termékek árának töredékéből. 3 kisgyerek édesanyjaként már van pár többször kipróbált, jól bevált receptem, amelyeket most meg is osztok Veletek. Íme:
Vezess engem...

2017.10.31. 07:04

Új sorozatot indítok, amiben a kedvenc imáimat és idézeteimet tervezem összegyűjteni. Kezdésnek itt egy békeima Teréz anyától - igen aktuális.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.