Erre emlékezni akarok...
2016.02.25 Krediesz
A scrapbookozás egy nagyon jó technika ahhoz, hogy megörökítsük életünk apró pillanatait. Nálunk most a kisgyerekes időszaknál például az egyik fő téma Levi vicces beszólásai, valamint Lili Baba első, különleges pillanatai, amikre mindig szeretnék emlékezni. :-)

Ehhez nagy segítség az emléküveg: amikor van aktuálisan vmi jó sztori, mondás, vagy esemény, csak felfirkantom egy cetlire és bedobom az emléküvegünkbe. Amikor időm engedi, akkor pedig megszerkesztem belőle a képet.

lili-az-elso-hintazas

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow Kit Klub február - Tűz

Az idei évem egyik célkitűzése, hogy minél több olyan dolgot fogok csinálni a - nem túl sok- szabadidőmben, ami örömet és vidámságot okoz, és feltölt: az egyik ilyen a scrapbook.

Mi is az a scrapbook?
Magyarul úgy lehetne szépen mondani, hogy emlékalbum vagy élményalbum készítése. Hasonló, mint egy fotóalbum, de annál jóval több. :-)  Ez egyfajta kollázstechnika, ahol a fotokat nemcsak összegyűjtjük egy helyre és lefűzzük egy albumba, hanem írunk mellé szövegeket, elmeséljük a hozzá kapcsolódó élményeket - akár hosszabban, akár csak 1-1 jellemző szóval. A megjelenést tekintve pedig rengeteg szebbnél szebb alapanyag közül lehet válogatni: gyönyörű papírok alapnak és hozzá számos dekoráló kiegészítő: kis gyönygyöcskék, gombocskák, szalagok, bélyegzők... ezek kavalkádját még én sem látom át, totál kezdő vagyok a témában.

Tavaly beiratkoztam egy online, digitális tanfolyamra a 7szindizájnnál, az idei év januárjától pedig csatlakoztam a Scrapfellow Kit Klubhoz, ahol havonta, adott téma szerint összeállított alkotó csomagokat fogok kézhez kapni. Már meg is érkeztek az elsők - gyönyörűek!!! :-) Eddig azért sem áltam neki a kézzel készíthető scrapbook oldalak készítésének, mert fogalmam nem volt hol kezdjem, mire érdemes beruházni. Nagy segítség számomra, hogy készen összeállítva megkapok egy alap csomagot, és ötleteket ahhoz, hogy hogyan lehet felhasználni. Mivel ez a téma most nagyon lázba hoz, itt az oldalon is tervezem írásban megörökíteni a scrapbookos szárnypróbálgatásaimat.
Az első kézzel fogható scrapbook oldalam elkészítése továbbra is várat még magára, de a digitális anyagokból már elkészítettem az első montázsomat:

scrapbook01-640

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow, Kit Klub január - Sztori

Hamarosan beszámolok a további scrapbookos szárnypróbálgatásaimról - remélem érdekesnek találjátok itt az oldalon az ez irányú írásaimat is. :-)

Mariann


5 bevált, kreatív recept gyerekeknek (gyurma, festék és társaik)

2014.08.30. 01:18

Amikor a gyerekek bekerülnek abba a korba, hogy már lehet velük kézműveskedni, gyurmázni, nem árt pár jól bevált, egyszerű és olcsó házi recept, amivel előteremthetjük a szükséges alapanyagokat, a bolti termékek árának töredékéből. 3 kisgyerek édesanyjaként már van pár többször kipróbált, jól bevált receptem, amelyeket most meg is osztok Veletek. Íme:
Vezess engem...

2017.10.31. 07:04

Új sorozatot indítok, amiben a kedvenc imáimat és idézeteimet tervezem összegyűjteni. Kezdésnek itt egy békeima Teréz anyától - igen aktuális.
Gondoltad volna?

2017.10.31. 04:09

Valószínűleg sokan hallottatok már a gondolatok teremtő erejéről, és hogy mekkora hatással van az életünkre, ha megtanuljuk elménket ügyesen használni. Az alábbiakban ehhez olvashatsz ötleteket, hogy mégis hogyan kezdj neki (és hogyan ne) ennek a folyamatnak.
Ujjfesték házilag

2015.02.19. 21:10

Levi nagy érdeklődéssel fordul a festős, színezős játékok felé, így minden ötlet és recept jól jön nálunk ezen a téren.
Sajtos sütőtökleves

Sajtos sütőtökleves

A sütőtöklevest a legtöbben édesen készítik krémleves formájában. Az én egyik kedvencem ez a sajtos verzió, próbáljátok ki a sütőtököt ilyen formában is!

Rita BBQ-s csirkéje

Rita BBQ-s csirkéje

Ezt készítettem, amikor Mariannékat vártuk vendégségbe. Sikert aratott, így gondoltunk Rátok is, hátha van kedvetek kipróbálni Nektek is ezt a receptet:

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)