Farsangi finomságok
2018.02.08 Krediesz
Mit szólnátok egy kis fűszeres almaitalhoz gyümölcsös kókuszgolyókkal?

farsangifinomsagok-krediesz-640

Fűszeres almaital

Hozzávalók:

  • 1 liter 100%-os almalé (natúr, cukormentes)
  • fél liter víz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 darabka vékonyan hámozott bio narancshéj
  • 1-2 evőkanál méz

Elkészítése:
Egy lábasban melegítsük fel az almalevet, a vizet, adjuk hozzá a fűszereket, kivéve a mézet. A DM-ben az Alnatura termékek között lehet kapni 5 g-os kiszerelésben bio narancs reszelt héjat, azt adtam most hozzá. Forraljuk össze, majd szűrjük le és melegen kínáljuk. A mézet tálalás előtt érdemes hozzáadni, amikor 70 fok alá hűlt, hogy ne károsodjon a vitamin tartalma.

Gyümölcsös kókuszgolyók
Hozzávalók:

  • 20 dkg korpás keksz (én most Detki cukorstoppal készítettem)
  • 15 dkg meggy befőtt
  • 4 db érettebb banán
  • 2 evőkanál (házi) lekvár (cukormentes)
  • 2 evőkanál natúr kakaópor
  • a forgatáshoz kókuszreszelék, vagy mandulaforgács, kakaópor

Elkészítése:
A kekszet egy nagy tálba töltjük és sodrófával kisebb darabokra törjük. Hozzáadjuk a meggyet, a lekvárt, a kakaóport és a pépesített banánt - utóbbit villával szoktam szétnyomkodni. Az én kedvencem a kókuszgolyókba mindig a meggy volt, ezért is próbáltam ki így, hogy nem csak 1 szem megy jut 1 golyóba, hanem belekeverem a tésztába, és így több meggy is kerül 1 darabba - szerintem így sokkal finomabb :-) Golyókat formázunk belőle és beforgatjuk őket például: kókuszreszelékbe, vagy mandulaforgácsba, kevés cukorral kikevert darált dióba, natúr kakaóporba.

Az ízében főként a gyümölcsök dominálnak, ha édesebbet szeretnénk, a korpás keksz helyett tehetünk bele "sima" háztartási kekszet, vagy zabpelyhes kekszet, esetleg egy kis mézet.

Jó  program totyogósoknak, szívesen segítenek a készítés során. Igaz utána ráfér a konyhára egy kiadós takarítás :-)

Ha van kedvetek, próbáljátok ki Netti marcipános-banános golyóit is!

Jó étvágyat és vidám farsangot! :-)

Mariann

a kép montázshoz felhasznált készlet: 7színdizájn - Farsang - freebie

Zöld saláta görögdinnyével

2014.08.29. 19:12

A görögdinnyét zöld salátával próbáltátok már? Érdemes! Íme egy recept hozzá:
Epres zöldsaláta

2015.05.17. 18:22

Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.
Dióskevert

2015.05.17. 16:49

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)
Medvehagyma krémleves

2015.04.16. 03:58

Ha tavasz, akkor medvehagyma! :-) Sok finomságot lehet belőle készíteni, például krémlevesnek is remek alapanyag.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.