Narancsos csirkemell zöldségágyon
2015.01.11 Krediesz
Egy könnyű, gyors csirkés kaja ezúttal Ritától.
ritacsirkéje640
Narancsos csirkemell zöldségágyon
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- zöldségek, (saláta, koktél paradicsom,vagy akármi, ami akad a hűtőben)
- aszalt vörös áfonya, mazsola, dió
- 1 narancs
- fél citrom
- wok fűszerkverék
- bazsalikom
- vaj
- camember sajt
- főtt tojás
Elkészítés:
A csirkemellett nagyobb, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd olvasztott vajban a fűszerekkel és az aszalt gyümölcsökkel megpirítjuk, közepes lángon, és viszonylag lassan, jól átforgatva a fűszeres vajban ügyelve, hogy ne száradjon ki, éppen ezért én sózni sem szoktam, mert akkor nem lesz olyan jó porhanyós. Ha már majdnem kész, akkor mehet bele a gerezdekre vágott narancs, és egy fél citrom leve. A zöldségeket felhalmozzuk, elrendezzük a tányéron a sajtot, a paradicsomot és a tojást, majd mellé helyezzük a narancsos husit, és a visszamaradt fűszeres vajjal még meglocsoljuk, és ha kell, sózzuk.
Köszönjük a receptet Ritának!
Tápanyag tartalom:
1 adagban 366 kcal, 37 g fehérje, 19 g zsír és 11 g szénhidrát található.
Dietetika:
TM (tejmentes): A camembert sajt laktóz tartalma bár minimális, de laktóz érzékenyeknek ebben az esetben is étdemes kicserélni laktóz mentes sajtra, például pannónia sajtra. Az ízhatás nem lesz ugyanaz, de kicsit feldobja a salátát. Tejfehérje allergiások hagyják el a sajtot. Teavaj helyett használjunk étolajat zsiradékként.

GM (gluténementes):  az étrendbe a hozzávalók és az elkészítés változtatása nélkül jól beilleszthető. A fűszerkeverék összetevőit érdemes ellenőrizni, meg kell győződni róla, hogy adalékanyagként sem tartalmaz glutént.

FOGYI:  a sajtok közül válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú fajtát, például Tolnai, Trappista Light, Mozzarella Light, vagy Köményes sajtot.

CB: Cukorbetek is fogyaszthatják a szénhidrát mennyiség beszámításával.

GYEREKEK: Az aszalványok és a dióbél fulladásveszély miatt nem javasolt 3 éves kor alatt. A camembert sajt intenzív íze miatt lecserélendő, kevésbé erőteljes lágy vagy félkemény sajtra, például trappista vagy eidámi sajtra. Ezen hozzávalók kihagyásával illetve cseréjével másfél éves kor után fogyasztható.

Jó étvágyat!
Mariann, Márti
Epres zöldsaláta

2015.05.17. 18:22

Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.
Dióskevert

2015.05.17. 16:49

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)
Medvehagyma krémleves

2015.04.16. 03:58

Ha tavasz, akkor medvehagyma! :-) Sok finomságot lehet belőle készíteni, például krémlevesnek is remek alapanyag.
Napfény turmix

2018.04.13. 14:15

Végre itt az igazi tavaszi napsütés! Ünnepeljük meg ezzel a frissítő turmixal! :-)
Epres zöldsaláta

Epres zöldsaláta

Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.

Zöldborsós csirketokány bulgurral

Zöldborsós csirketokány bulgurral

Egy egyszerű, finom és egészséges recept akár hétköznapra vagy hétvégére is ideális választás lehet.

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)