Zserbós szaloncukor
2014.12.09 Krediesz
Ezt a fajta házi szaloncukrot már 3. éve készítem,így lassan hagyománynak számít nálunk. :-) Szeretettel ajánlom Nektek is:

zserbosszaloncukor640

Zserbós házi szaloncukor

Hozzávalók (25 db jött ki belőle):

  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál házi (cukormentes) baracklekvár
  • 4 szem aszalt sárgabarack apróra vágva
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé a mázhoz + 1 löttyintés tej

Elkészítése:

A diót, a lekvárt és az aszalt barack kockákat összekeverjük. Vizes kézzel szaloncukor méretű darabokat formázunk belőlük. 5 percre betesszük a fagyasztóba keményedni. Közben a csokoládét gőz felett kiolvasztjuk, én adtam hozzá egy löttyintés tejet is, mert túl sűrűnek találtam. Ha felolvadt, a szaloncukor darabkákat megmártjuk benne. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszárad rajta, majd szépen becsomagoljuk. (Amikor levettem a tálcáról, pár darabnak az aljáról lejött a csoki, de sikerült visszatapasztani.) Én hagytam pár darabot csokibevonat nélkül is: úgy is nagyon finom.

Tavaly előtt saját magam készítettem csomagoló papírt hozzájuk: szép papírt méretre vagdostam és abba csomagoltam az elkészült darabokat. Ez nálam egy igencsak időigényes folyamat volt, egy jó pár órát elszöszöltem vele. Tavaly előrelátó voltam és raktam el jópár darab szaloncukros papírt, így gördülékenyen ment a csomagolás, gyorsan megvolt az egész. Ha nincs se időd, se papírod, de szeretnéd kipróbálni, jó ötlet lehet, hogy nem egyesével csomagolgatod, hanem egy szép dobozba, tálcára helyezed őket. Dobozba a fa alatt is jól fog mutatni. Ha van előre eltett bolti papírod, akkor ügyelj arra, hogy a szaloncukrok mérete ne haladja meg a szokásosat, hogy biztos beleférjen. Nekem lett pár darab, ami túl nagy lett hozzá.

Ha szívesen kipróbálnátok más fajtát is, szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt az aszalt gyümölcsös-mandulás fajtát is.

Örömteli és stresszmentes készülődést!

Mariann

Karácsony Babával

2014.12.09. 23:15

Az ünnepek alatt nagy lehet a kísértés, hogy a Babát is megkínáljuk sok finomsággal. Én mégis inkább azt javaslom, hogy maradjunk a hozzátáplálás fokozatosságánál az ünnepek alatt is és ügyes tervezéssel inkább úgy készítsük el a menüt, hogy abból a Kicsinek is tudjunk kínálni az életkorának megfelelő falatokat. A mai nap ehhez gyűjtöttem össze pár javaslatot:
Szoptatási praktikák nátha esetén

2017.12.04. 23:25

A nátha nem kíméli a szoptató anyukákat és gyakran csecsemőjüket sem. Ebben az írásunkban szeretnénk Veletek egy-két praktikát megosztani, hogy könnyebben átvészelhessétek Ti is, és szopizó gyermeketek is a náthás időszakot.
Adventi naptár  - az utolsó percben is :-)

2016.11.30. 03:45

Nemsokára kezdődhet az adventi naptárazás. Még mindig nem késő, hogy meglepd egyel gyermekedet és izgalmasabbá tedd vele a Karácsony várást. Íme néhány ötlet, ami megvalósítható/beszerezhető még az utolsó napon is.
Kreatív Adventi naptár óvódás nagyfiamnak

2015.10.16. 03:03

Az idén is saját adventi naptárral szeretném hangulatosság tenni az ünnepekre való készülődést az immár 3,5 éves nagyfiamnak. A "minden napra egy csoki felállás" továbbra sem játszik nálunk. A következőkkel készülök most:
Gyömbértea

Gyömbértea

Nemcsak azért jó választás, mert finom. Csökkenti például a nyálkahártyák irritációját, és gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén, ami gyakori probléma a téli időszakban.

Zserbós szaloncukor

Zserbós szaloncukor

Ezt a fajta házi szaloncukrot már sokadik éve készítem,így mondhatni már hagyománynak számít nálunk. :-) Szeretettel ajánlom Nektek is:

Timi zöldborsós csirkemájraguja

Timi zöldborsós csirkemájraguja

Ezt a receptet egy kedves olvasónk küldte. Fogadjátok szeretettel!