21 napos tavaszi kihívás - 21. nap: összegezz
2018.04.05 Krediesz
Elérkeztünk kihívásunk utolsó napjához! Tekintsük ma át, mit sikerült eddig elérni:

tavszi-kihivas-21-osszegzo_640_krediesz_600dpi

Az utolsó nap feladata egy kis számvetés az elmúlt 21 napról: szánj rá egy nyugodt 20 percet, ülj le és nézd végig az eddigi feladatokat - itt találod őket 1 csokorba gyűjtve. Írd ki magadnak azokat, amelyek nehézséget okoztak. Válassz ki közülük egyet, amin szeretnél dolgozni, és próbáld meg újra. Ha sikerült, térj át a következőre. Ez azért is jó, mert rávilágít, hogy mely területek azok, amelyek problémát okoznak. Érdemes azt is végiggondolni, hogy mi szokott a gond lenni, és próbálj meg megoldásokat keresni rá. Ha például a cukor- és édességfogyasztás  a gyengéd, és tudod, hogy mindig délután jön rád a nassolhatnék, akkor készülj fel előre rá, és vagy készíts be egészségesebb alternatívát - csoki helyett például nekem jól bevált a kakaós kölesgolyó: igaz, a kalória értéke ennek sem alacsony, de magas a rosttartalma, így jóval kisebb mennyiség is elég belőle, én pl. egy 60 g-os zacsit 3 alkalomra el szoktam osztani, ami így 87 kcal. Vagy másik jól beváló megoldás lehet, ha egyáltalán nem tartasz otthon édességet, ha tudod, hogy ha van, úgyis elgyengülsz. Gondold végig azt is, hogy mit tudnál helyette csinálni - ha pl. azért nassizol, mert fáradt vagy, mi lenne ha kipróbálnád, hogy iszol egy pohár frissítő citromos vizet és beraksz egy pörgős zenét és kicsit átmozgatod magad? :-) Találd meg a megoldásaidat, amik előre visznek! Nem baj, ha valami nem sikerül elsőre. Nem azért vannak ezek a feladatok, hogy még egy dolog legyen az életedben, amik frusztrációt okoznak, hanem hogy rávilágítsanak arra, hogy min érdemes még dolgozni.

Nagyon szépen köszönjük, hogy velünk tartottatok az elmúlt 3 hétben! :-) Reméljük sok sikerélménnyel gazdagodtatok, és valóban jobban érzitek magatokat a bőrötökben! :-) Nagyon örülnénk, ha adnátok valami visszajelzést, hogy mi hogy tetszett, hogy ment, mi okozott nehézséget. Bármi nemű építő jellegű észrevételt szívesen fogadunk akár a FB eseménynél hozzászólásban, vagy írhattok a krediesz@gmail.com email címre.

Ha továbbra is szeretnétek velünk kapcsolatban maradni, és értesülni friss programjainkról, írásainkról, itt tudtok hírlevélre feliratkozni. Valamint kövessétek FB oldalunkat, ahol szintén mindig hírt adunk az aktualitásokról, és posztoljuk a friss cikkeket, recepteket.

Ha tetszettek a feladatok, és szívesen folytatnátok és mélyebbre ásnátok magatokat a témában, csatlakozzatok Tavaszi megújulás életmód programunkhoz, ami egy komplex, testet-lelket megújító anyag (ahogy a kihívás alatt már megszokhattátok :-)), gyakorlatiasan, feladatokkal, étlappal, receptekkel, és praktikus tervezőkkel, hogy az e-könyvben olvasottakat minél könnyebben átültethessétek a gyakorlatba saját és családotok egészségének megőrzése és megújítása érdekében. További infok és csatlakozási lehetőség itt:

tavaszi-megujulas-eletmod-program-krediesz-640

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2014.08.29. 23:17

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben. Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, ami segíthet a tartós és sikeres fogyás elérésében:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 20. nap: találd meg a mantrád

2018.04.05. 17:21

A mai nap arról lesz szó, hogy mire összpontosítsd az elmédet, ha szeretnéd jobban érezni magad, és tartós változást elérni az életedben.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.