21 napos tavaszi kihívás - 6. nap: adj hálát!
2018.03.20 Krediesz
Egy gyors hétvégi lélekemelő feladatot hoztunk a mai napra: egy hála gyakorlatot.

tavszi-kihivas-06-hala_640_krediesz_600dpi

Ha a hiány helyett áthelyezzük a fókuszt arra, amink van, rögtön jobb lesz a lelkiállapotunk. Igazából a boldogság is tanulható dolog, és nagyon sokat számít, hogy milyen a dolgokhoz való hozzáállásunk. Tudjátok, a klasszikus példa: félig üres, vagy félig teli van a pohár?

A mai nap feladata, hogy írj le 10 dolgot, amiért hálás vagy az életedben. Ne szelektálj, írd le az első 10-et, ami eszedbe jut. De ha belejöttél és megtetszett, ne állj meg :-), nyugodtan folytathatod a sort, amíg kedved tartja.

Ha nincs ötleted, íme néhány dolog, ami belekerülhet:

 • írhatsz általánosságban, hogy mi mindenért vagy hálás az életedben (pl. család, kapcsolatok, anyagi javak...)
 • írhatsz az adott napodról. Ha este végzed a feladatot, jó kis áttekintő a nap végére.
 • írhatsz magaddal kapcsolatban: miért vagy hálás a testednek, miért vagy hálás magadnak
 • végigveheted tematikusan a különböző életterületeket (egészség, család, karrier, baráti kapcsolatok, önmagadhoz való viszony, párkapcsolat, otthon, pénzügyek és anyagi helyzet...)

Ha van olyan életterületed, ahol hiányt élsz meg, vagy nem jól működik, ott különösen fontos lenne, hogy áthelyezd a fókuszt a már meglévő jó dolgokra, és fel tudd ébreszteni magadban a hála érzését, mert ezáltal tudsz belőle még több jót bevonzani arra  a területre. Az érzés a lényeg, nem a szavak. Ha szkeptikus vagy a dologgal kapcsolatban, akkor is érdemes kipróbálnod a gyakorlatot. Nincs vele veszteni valód ;-)

06hala4

Ha megtetszik a gyakorlat, nyugodtan beépítheted a mindennapi rutinodba is: nagyon jó napindítónak, vagy este a naplezárás részeként. Érdemes lehet erre a célra rendszeresíteni egy hála naplót, amibe mindig feljegyzed a gondolataid. Nekem a mindennapi írás problémás szokott lenni, de minden héten szánok arra 1-2 alkalmat, hogy felsoroljak pár dolgot, amiért hálás lehetek az adott héten.

Inspirációnak íme az én listám (az első 10 ami eszembe jut):

 • a 2 gyönyörű, egészséges gyermekemért
 • a Férjemért
 • a kényelmes otthonomért
 • a cserépkályhánkért és hogy mindig meleg van itthon (úúútálom a hideget és nekem nagy öröm, amikor hozzábújhatok a meleg cserépkályhához. Imádom a melegét és a hangulatát is.)
 • hogy eljött anyukám segíteni vigyázni a gyerekekre a héten pár nap, így meg tudom írni ezt a kihívást
 • nektek, akik olvassátok ezt, mert nagyon szeretem ezeket a feladatokat készíteni és jó, hogy van kinek :-)
 • hogy csinálhatom ezeket a feladatokat - mert nemcsak írok róla, én is Veletek együtt végzem őket - és ezáltal én is jobban érzem magam a bőrömben :-)
 • hogy a héten tudtam venni 2 nagyon szép, virágos tavaszi blúzt
 • hogy van 4 barátnőm is, aki gondolt rám a mai napon és beszéltünk pár szót valamilyen formában (telefon, messenger)
 • hálás vagyok a technikának, így könnyen tudok kapcsolatot tartani olyan barátaimmal, akik helyileg távol élnek tőlem (én emlékszem még arra, amikor kézzel írtuk a leveleket és heteket kellett várni a postára egy-egy levélváltás alkalmával) Imádok a XXI. század gyereke lenni :-)
 • a technikáról jut eszembe: a háztartási eszközeimért: mosogatógép, mosógép, szárítógép ... rengeteg időt megspórolok velük, amit helyette a családommal tölthetek vagy olyan dolgokkal, amiket szeretek

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! :-)

Eddig sem volt rossz kedvem, de most hogy ezeket leírtam még jobb lett :-) Próbáljátok ki Ti is!

Ha tetszettek a fent olvasottak, szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Tavaszi megújulás életmód programunkat, ahol komlexen végigjárjuk a testet és a lelket érintő kérdéseket, sok gyakorlati technikával, feladattal, hogy necsak egy érdekes olvasmányt kapjatok, hanem egy olyan anyagot, ami valóban jól használható a mindennapokban. Részleteket itt találtok:

 

 

 

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2014.08.29. 23:17

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben. Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, ami segíthet a tartós és sikeres fogyás elérésében:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 20. nap: találd meg a mantrád

2018.04.05. 17:21

A mai nap arról lesz szó, hogy mire összpontosítsd az elmédet, ha szeretnéd jobban érezni magad, és tartós változást elérni az életedben.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.