21 napos tavaszi kihívás - 9. nap: szeresd a tested Bébi ;-)
2018.03.20 Krediesz
1 hete már volt egy hasonló feladat, most egy kicsit mélyebb vizekre evezünk a testszeretet kérdéskörében.

tavszi-kihivas-09-testszeretet_640_krediesz_600dpi

Keress a napodbn egy nyugodt 20 percet, és gondold végig a testedhez fűződő viszonyodat, és ha nem túl rózsás a helyzet, gondold végig azt is, mivel tudnál javítani rajta. Fogj egy papírt, és

  • sorolj fel legalább 5 dolgot, amit szeretsz magadba.
  • írj le legalább 5 dolgot, amiért hálás vagy a testednek

Ha még sohasem csináltál hála-gyakorlatot, ez lehet elsőre furcsának tűnik, de érdemes kipróbálni, mert a hála érzése nagyon erős hatással bír. Erről a kérdésről már beszéltünk részletesen a kihívás 6. napján. Ha ötleted sincs, miért lehetnél hálás a testednek, íme néhány példa:

Hálás vagyok a testemnek, hogy:

  • egészségben megszültem 2 szép gyermeket
  • hogy otthont adott 9 hónapig a gyerekeimnek
  • hogy szerveim minden nap remek munkát végeznek
  • hogy testem által sok örömöt megélhetek (pl. masszsázs, tánc, ...stb.)
  • hogy élhetek

Végigmehettek a különöböző testrészeken, szerveken, megköszönve nekik a munkájukat (köszönöm a szememnek, hogy láthatok; a kezeimnek, hogy foghatok, tapinthatok, ölelhetek, a lábaimnak, hogy elvisznek bárhova, a belső szerveknek hogy fáradhatatlnaul anp, mint nap értem dolgoznak ... stb.) Ha belegondolsz, rengeteg mindent köszönhetsz a testednek, és egy csomó minden van, ami annyira természetesnek veszünk. Sokan erre csak akkor jönnek rá, amíg meg nem érezteti a hiánya hogy mennyit ér. Ha nem vagy elégedett a testeddel, ahhoz, hogy a változást el tud indítani, nagyon jó kiindulási alap, ha békét tudsz kötni a jelenlegi állapottal, hogy kihozd belőle a legjobbat. Jól használhatóak erre a minden napi megerősítések. Ezeket - mint a napi gyógyszert, napi 3x3 ismétléssel, tükör előtt kimondva, rendszersen használva sok pozitív változást tud beindítani. A testszeretet növelésére jó megerősítés például:

Szeretem és elfogadom magam, olyannak, amilyen vagyok.
A testem a barátom.

Részlesen olvashatsz még a megerősítések helyes használatáról a Gondoltad volna? írásunkban, valamint szeretettel ajánjuk figyelmedbe Tavaszi megújulás e-könyvünket, ahol beszélünk az életmódváltást érintő lelki témákról is.

tavaszi-megujulas-eletmod-program-krediesz-640

7 apró trükk a sikeres fogyáshoz

2014.08.29. 23:17

Te is azok közé tartozol, akik új évkor mindig új lendülettel állnak neki, hogy megreformálják az életmódjukat? Aztán a napok múlásával csökken, majd teljesen elfogy a lelkesedésed és marad minden a régiben. Ha igen, itt találhatsz pár apró trükköt, ami segíthet a tartós és sikeres fogyás elérésében:
21 napos tavaszi kihívás - hogy újra jól érezd magad a bőrödben

2018.03.19. 10:53

Tarts Velünk a következő 21 napban, hogy felfrissítsd a tested-lelkedet a téli szürkeség után! Tudom, ha kinézünk az ablakon még nem annyira a tavaszi megújulás jut senkinek sem az eszébe, de nem hagyjuk, hogy ez kedvünket szegje, és a kihívás végére csak megjön az igazi tavasz is :-) Vágj bele!
5 tipp lelki egészségünk megújításához

2018.02.15. 11:45

Tavasszal általában a legtöbbünkben megérik a tisztulási, "újjászületési vágy". Ha felszedtünk néhány kilót a téli hónapok alatt, elindul testünk formálása. Tőlünk már megszokhattátok, hogy mindamellett, hogy ezeket a dolgokat is fontosnak tartjuk, nem feledkezünk meg arról - és Benneteket is erre biztatunk - hogy a testünk mellett figyeljünk oda lelki, szellemi egészségünk megőrzésére, feltöltésére, tisztán tartására is. A mai cikkünkben ahhoz adok ötleteket, hogyan tudjunk lelkünket is megújítani a testünkkel egyetemben, kihasználva a tavasz frissítő erejét.
21 napos tavaszi kihívás - 20. nap: találd meg a mantrád

2018.04.05. 17:21

A mai nap arról lesz szó, hogy mire összpontosítsd az elmédet, ha szeretnéd jobban érezni magad, és tartós változást elérni az életedben.
Avokádós citrussaláta

Avokádós citrussaláta

Ilyenkor télen a citrusos saláták az egyik kedvenceim - mint például ez. Nálunk a karácsonyi menüben is szerepet kap ez a recept.

Gyömbértea

Gyömbértea

Az ünnepek után se engedd, hogy lelombozzanak a hideg, borús, szürke hétköznapok! Tedd fel magadnak a kérdést, mi az, ami jól esne ilyenkor? Mit szólnátok például egy gyömbérteához?

Répás-mogyorós szendvicskrém

Répás-mogyorós szendvicskrém

A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.