Íme egy szendvicskrém, tele telítetlen zsírsavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egy kis fokhagymával, ami nem árt itt az őszi megfázásos időszak előtt.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb darab érett avokádó
  • 3-4 evőkanál natúr joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy áttörtve
  • 1-2 kiskanál mustár
  • 3 kiskanál frissen facsart citromlé
  • só, bors

Elkészítése:

Az avokádó vásárlásánál érdemes kicsit megnyomkodni és a puhábbat választani. Ha kemény, 2-3 nap alatt, szobahőmérsékleten tartva megpuhul és könnyen kenhetővé válik - ekkor érdemes belőle krémet készíteni. Lefejtjük a héját, kimagozzuk és a húsát egy kis tálba kanalazzuk, majd villával összenyomkodjuk. Ha elég puha nem kell botmixer sem hozzá, villával is simán krémesre lehet nyomkodni. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk pár órát a hűtőben összeérni, úgy az igazi. Teljes kiőrlésű pirítóssal és sok zöldséggel, bio csírával, sajttal, jó minőségű (min. 80% hústartalmú) sonkával vagy csak úgy önmagában fogyasztjuk.

Szeretettel,