A gusztusos tálalás sok gyereknek meghozza az étvágyát. Ez például a kevesebb kézügyességgel megáldott anyukáknak is tuti menni fog:

Amikor csak időd engedi, érdemes pár plusz percet szánni arra, hogy játékosan, gusztusosan kínáljuk gyermekünknek az ennivalókat. Jó ötlet lehet ehhez a kedvenc rajzfilmfigurákat is segítségül hívni - nemcsak a multik kiváltsága, hogy mesés csomagolással csábítsa gyermekeinket a nem mindig túl egészséges falatokra, vesd be ezt a trükköt Te is otthon. Kevesebb kézügyességgel megáldott anyatársak is nyugodtan próbálkozzanak, ha az űrhajó és a dinoszaurusz nem is, de ezt az egyszerű szendvicset mindenki könnyen le tudja gyártani, ami a kicsik körében oly' népszerű Bogyó és Babóca meséből Babóca, a kis katicalány ihletésére született.

Íme a receptje:

Babóca kedvenc szendvicse

Hozzávalók:
 

  • 25 dkg túró (sovány vagy félzsíros)
  • 1 kis pohár zsírszegény tejföl
  • 2 teás kanál citromlé
  • 1 mokkás kanál csemege torma
  • 1 kisebb célka reszelve vagy 2 evőkanál céklapor (Wellvital)
  • díszítéshez fekete olajbogyók félbevágva

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük és megkenjük vele a kenyér szeleteket. A tetejét félbevágott fekete olajbogyókkal díszítjük.

Szeretem a Wellvital termékeket, ahol nagyon jó minőségű zöldség-gyümölcs instant porokat lehet beszerezni, amik praktikusan felhasználhatóak ételek-italok készítéséhez is. Ezek közül a céklásat használtam ehhez a krémhez. De ennek hiányában egy kisebb darab céklát ha apró lyukú reszelőn lereszelünk, az is használható a recepthez, úgy is finom lesz.

Ha nem gyerekeknek készítjük, akkor a tormát nagyobb mennyiségben is tehetünk hozzá, vagy a legjobb, ha friss  tormából reszelünk egy 2-3 centis darabot.

Jó étvágyat!

Szeretettel,