KreDieSz

Csokis meggy​

Íme egy különleges, finom nyalánkság receptje, ami jó ötlet lehet például karácsonyi gasztroajándék gyanánt is. Konyakos meggy kenhető változatban :-) Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe:

Csokis meggy

Hozzávalók:

  • 1 kg kimagozott meggy (fagyasztott)
  • 1 tábla jó minőségű, min. 50%-os étcsoki
  • fél kg cukor
  • fél dl konyak (ha gyerekek is fogyasztják, ezt hagyjuk ki)

Elkészítése:

A kimagozott meggyet befőzőlábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Beletördeljük a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett 5-6 percen át forraljuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a konyakot, mégegyszer átkavarjuk és mehet is a tiszta, sterilizált üvegekbe, majd jöhet a száraz dunszt - melynek folyamatát a Tartósítás természetesen írásunkban részletesen megtalálod.

Ugyan a meggy-szezonnak rég vége, de ezt a receptet fagyasztott meggyből is el lehet készíteni, így ilyenkor télen is nekivághatunk. Nem fogyókúrás, és nem kalóriaszegény.

A végeredmény kicsit hígabb jellegű, de nagyon finom nyalánkság különleges alkalmakra. Ízre hasnonlít a sport szeletre. Palacsintába töltve is kiváló töltelék lehet.

Szeretettel,

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Fotó: Csonkáné Netti