- Befőzés
- Desszertek
- Karácsony
- Receptek
- Vega
- Alkalmak-ünnepek
- Kreatív
- 2019-06-25 15:01
Íme egy különleges, finom nyalánkság receptje, ami jó ötlet lehet például karácsonyi gasztroajándék gyanánt is. Konyakos meggy kenhető változatban :-) Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe:
Csokis meggy
Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott meggy (fagyasztott)
- 1 tábla jó minőségű, min. 50%-os étcsoki
- fél kg cukor
- fél dl konyak (ha gyerekek is fogyasztják, ezt hagyjuk ki)
Elkészítése:
A kimagozott meggyet befőzőlábosba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Beletördeljük a csokoládét, folyamatos kevergetés mellett 5-6 percen át forraljuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a konyakot, mégegyszer átkavarjuk és mehet is a tiszta, sterilizált üvegekbe, majd jöhet a száraz dunszt - melynek folyamatát a Tartósítás természetesen írásunkban részletesen megtalálod.
Ugyan a meggy-szezonnak rég vége, de ezt a receptet fagyasztott meggyből is el lehet készíteni, így ilyenkor télen is nekivághatunk. Nem fogyókúrás, és nem kalóriaszegény.
A végeredmény kicsit hígabb jellegű, de nagyon finom nyalánkság különleges alkalmakra. Ízre hasnonlít a sport szeletre. Palacsintába töltve is kiváló töltelék lehet.
Szeretettel,
Fotó: Csonkáné Netti