KreDieSz

Édes-savanyú csirke​

Egyik kedvenc húsos ételem az édes-savanyú csirke, de a bolti szószokért nem rajongok. Az évek alatt sikerült egy házi receptet kifinomítani. Ma megosztom Veletek is:

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

- Fél kg csirkemell felkockázva

- 1-2 evőkanál olaj

- 1 vöröshagyma kis kockákra vágva

- 1 paradicsom kis darabokra vágva

- 1 paprika kis darabokra vágva

- 1 répa kis darabokra vágva

- 2-3 karika ananász kis darabokra vágva

-  1,5 dl natúr ananászlé

-  2-3 evőkanál friss citromlé

- 2-3 evőkanál szójaszósz

- 1 evőkanál méz

- 2 evőkanál kechup

- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

- 1 kiskanál őrölt gyömbér

- Kb 1 dl víz

Elkészítése:

A hagymát megdinszteljük az olajon. Hozzáadjuk a csirkét és fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, majd ha az amikor az már kb. félig puha, akkor a többi feldarabolt zöldséget és az ananászt. Közben minden maradék összetevőt összekeverünk egy tálban és a kapott szószt ráöntjük a csirkére és lefedve főzzük, időnkén megkevergetve. Ha túl sűrű, felönthetjük még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítjük.

Jó étvágyat! :-)

Szeretettel,

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Fotó: Csonkáné Netti