A scrapbookozás egy nagyon jó technika ahhoz, hogy megörökítsük életünk kisebb-nagyobb pillanatait. Nálunk most a kisgyerekes időszaknál például az egyik fő téma Levi vicces beszólásai, valamint Lili Baba első, különleges pillanatai, amikre mindig szeretnék emlékezni. :-)

Ehhez nagy segítség az emléküveg: amikor van aktuálisan vmi jó sztori, mondás, vagy esemény, csak felfirkantom egy cetlire és bedobom az emléküvegünkbe. Amikor időm engedi, akkor pedig megszerkesztem belőle a képet.

Az idei évem egyik célkitűzése, hogy minél több olyan dolgot fogok csinálni a - nem túl sok- szabadidőmben, ami örömet és vidámságot okoz, és feltölt: az egyik ilyen a scrapbook.

Mi is az a scrapbook?
Magyarul úgy lehetne szépen mondani, hogy emlékalbum vagy élményalbum készítése. Hasonló, mint egy fotóalbum, de annál jóval több. :-)  Ez egyfajta kollázstechnika, ahol a fotokat nemcsak összegyűjtjük egy helyre és lefűzzük egy albumba, hanem írunk mellé szövegeket, elmeséljük a hozzá kapcsolódó élményeket - akár hosszabban, akár csak 1-1 jellemző szóval. A megjelenést tekintve pedig rengeteg szebbnél szebb alapanyag közül lehet válogatni: gyönyörű papírok alapnak és hozzá számos dekoráló kiegészítő: kis gyönygyöcskék, gombocskák, szalagok, bélyegzők... ezek kavalkádját még én sem látom át, még én is csak kóstolgatom a témát.

Tavaly beiratkoztam egy online, digitális tanfolyamra a 7szindizájnnál, az idei év januárjától pedig csatlakoztam a Scrapfellow Kit Klubhoz, ahol havonta, adott téma szerint összeállított alkotó csomagokat fogok kézhez kapni. Már meg is érkeztek az elsők - gyönyörűek!!! :-) Eddig azért sem áltam neki a kézzel készíthető scrapbook oldalak készítésének, mert fogalmam nem volt hol kezdjem, mire érdemes beruházni. Nagy segítség számomra, hogy készen összeállítva megkapok egy alap csomagot, és ötleteket ahhoz, hogy hogyan lehet felhasználni. Ez a téma most nagyon lázba hoz. :-)
Az első kézzel fogható scrapbook oldalam elkészítése továbbra is várat még magára, de a digitális anyagokból már elkészítettem az első 2 montázsomat:

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow Kit Klub február - Tűz

képhez felhasznált anyag: Scrapfellow, Kit Klub január - Sztori

Hamarosan beszámolok a további scrapbookos szárnypróbálgatásaimról - remélem érdekesnek találjátok itt az oldalon az ez irányú írásaimat is. :-)

Szeretettel,