Főzelék feltétnek, vega hamburgerbe pogácsának vagy saláta mellé mártogatóssal is finom fogás.
Gombás fasírtgolyók
Hozzávalók:
- Fél kg gomba lereszelve
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 barna zsemle tejbe áztatva
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- Só, bors, fűszerpaprika
- Olaj vagy kókuszzsír a kisütéshez
Elkészítése:
A lereszelt gombához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd golyókat formázunk a masszából. Ha az állaga túl puha, kis őrölt zabpehellyel vagy zsemlemorzsával segíthetünk rajta. A kissütést tekintve én jobb szeretem sütőben elkészíteni: így jóval kevesebb zsiradék szükséges hozzá, valamint kevésbé macerás: nem kell mellette ácsorogni, megsül magától - ugyan időben picit továbbtart. Ez esetben egymás mellé sorakoztatom egy kisebb sütőedényben a golyókat, vékonyan megkenem olajjal, és kb. 45 perc alatt megsül. A felénél egyszer át szoktam forgatni őket.
Próbáljátok ki mellé a zöldbabfőzeléket másképp. :-)
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,