Főzelék feltétnek, vega hamburgerbe pogácsának vagy saláta mellé mártogatóssal is finom fogás.

Gombás fasírtgolyók

Hozzávalók:

  • Fél kg gomba lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 barna zsemle tejbe áztatva
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • Só, bors, fűszerpaprika
  • Olaj vagy kókuszzsír a kisütéshez

Elkészítése:
A lereszelt gombához hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd golyókat formázunk a masszából. Ha az állaga túl puha, kis őrölt zabpehellyel vagy zsemlemorzsával segíthetünk rajta. A kissütést tekintve én jobb szeretem sütőben elkészíteni: így jóval kevesebb zsiradék szükséges hozzá, valamint kevésbé macerás: nem kell mellette ácsorogni, megsül magától - ugyan időben picit továbbtart. Ez esetben egymás mellé sorakoztatom egy kisebb sütőedényben a golyókat, vékonyan megkenem olajjal, és kb. 45 perc alatt megsül. A felénél egyszer át szoktam forgatni őket.

Próbáljátok ki mellé a zöldbabfőzeléket másképp. :-)

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,