Szerencsére még ősszel is bőséggel válogathatunk a finom, hazai idény gyümölcsökből: itt van nekünk például sok fajta alma, a körték, szilva, szőlő, szeder, az őszibarack és a birs is. Íme egy végtelenül egyszerű, praktikus ötletet, hogy mit is kezdhetünk ezzel a gazdag kínálattal: például készítsünk belőle házilag gyümölcsös teát.

A recept a következő: forralj fel 1,5 liter vizet. Végy 10-15 dkg gyümölcsöt tetszés szerint, forrázd le, lógass bele egy tetszőleges tea filtert például vmilyen gyógynövényes tea, zöld tea vagy akár fekete tea és hagyd állni 5-10 percet a gyümölcsöket - a filtert meg ameddig a dobozon a leírás javasolja. Tetszés szerint adhatsz hozzá különböző fűszereket is, például fahéjat, szegfűszeget, vaníliát. Ezután szűrd le és már kész is vagy. Az én eddigi kedvenc kombinációm a fahéjas szilva volt. Annyira finom és jól érezni benne a gyümölcsök aromáját, hogy számomra abszolut semmi édesítést nem igényelt, de persze ki-ki kedve szerint ízesítheti.

A teázásból megmaradt gyümölcsöket pedig kedved szerint elfogyaszthatod, vagy felhasználhatod. Én például a szilvás-szőlős keverékemet, amit reggeli mellé készítettem, felhasználtam a reggeli zabkásámhoz.

A megfelelő folyadék fogyasztásnak fontos szerepe van egészségünk, és immunrendszerünk megfelelő működéséhez az őszi/ téli hónapokban is. A legjobb szomjoltó persze a víz, de emellett - mint az egészséges táplálkozás minden területén – itt is törekedhetünk a változatosságra, így ezt igény szerint nyugodtan kiegészítheted egyéb egészséges alternatívákkal.