KreDieSz

Iregi tojáskrém​

Gyermekkoromban a szendvics nálunk klasszikusan mindig a következőkből állt össze a szilveszteri, farsangi és egyéb bulikon: zsúrkenyér, vaj/margarin, házi füstölt kolbász, főtt tojás, savanyú uborka, Piros Arany, reszelt sajt. Ennek emlékére komponáltam össze ezt a szendvicskrémet.

Iregi tojáskrém
Hozzávalók:

  • 4 db főtt tojás
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csemege uborka apró kockára vágva
  • Só, bors, Piros Arany
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A főtt tojásokat megpucoljuk, majd villával összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a mustárt, a sót, a borsot, a Piros Aranyat és az apróra vágott uborkát. Jót tesz neki ha hűtőben pár órát összeérleljük az ízeket. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk. A füstölt kolbászt személy szerint már gyermekként sem szerettem és leszedtem róla, így az kimaradt az eredeti összetevőkből, persze mindenki nyugodtan szabja kedve/ízlése szerint a receptet tovább :-)

A húsvéti főtt tojások felhasználásának remek módja lehet ez a recept.

Szeretettel,

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Foto: Csonkáné Netti