Ha tavasz, akkor medvehagyma! :-) Sok finomságot lehet belőle készíteni, például krémlevesnek is remek alapanyag.

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók:

  • egy csokor medvehagyma (kb. 30-40 levél) felcsíkozva
  • 2 közepes szem krumpli felkockázva
  • 1 szál sárgarépa felkarikázva
  • 1 szál petrezselyemgyökér felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl (egy kis doboz) sovány tejszín

Elkészítése:

A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit is, és felöntjük kb. egy ujjnyival több vízzel, mint ami ellepi. Sóval, borssal ízesítjük. Ha a krumplit apróbbra kockázzuk, gyorsabban megfő. Ha a hozzávalók megpuhultak, hozzákeverjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük.

Levesgyönggyel tálaltam - ebből a DM-es Alnaturás a kedvencem, mert jóval kevésbé olajos érzetű, mint a levesgyöngyök általában.

A medvehagymából szívesen készítek pogácsát is, pl. ehhez a túrós alap recepthez aprítva - próbáljátok ki ezt is! :-)

Jó étvágyat!

Szeretettel,