- Levesek
- Receptek
- Vega
- Ebédre
- Vacsorára
- Zöldséges
- Fitoterápia - gyógynövények
- Húsvét
- Évszakok
- Tavasz
- 2011-04-07 20:43
Ha tavasz, akkor medvehagyma! :-) Sok finomságot lehet belőle készíteni, például krémlevesnek is remek alapanyag.
Medvehagyma krémleves
Hozzávalók:
- egy csokor medvehagyma (kb. 30-40 levél) felcsíkozva
- 2 közepes szem krumpli felkockázva
- 1 szál sárgarépa felkarikázva
- 1 szál petrezselyemgyökér felkarikázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1-2 evőkanál olaj
- 1,5 dl (egy kis doboz) sovány tejszín
Elkészítése:
A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a krumplit is, és felöntjük kb. egy ujjnyival több vízzel, mint ami ellepi. Sóval, borssal ízesítjük. Ha a krumplit apróbbra kockázzuk, gyorsabban megfő. Ha a hozzávalók megpuhultak, hozzákeverjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük.
Levesgyönggyel tálaltam - ebből a DM-es Alnaturás a kedvencem, mert jóval kevésbé olajos érzetű, mint a levesgyöngyök általában.
A medvehagymából szívesen készítek pogácsát is, pl. ehhez a túrós alap recepthez aprítva - próbáljátok ki ezt is! :-)
Jó étvágyat!
Szeretettel,