Szilvás??? Igen! Tudom, először elég bizarr módon hangzik, de ha Te is az a típus vagy, aki szereti a hús-gyümölcs párosítást (pl. meggymártás, áfonyás szűz...stb), akkor érdemes tenni vele egy próbát. Szerintem nagyon finom! :-)

A recept és a fotó egy kedves ismerősömtől, Nettitől származik - ezúton is hálás köszönet érte. :-)

Az étel 3 részből (rétegből) áll:
- Krumpli nyersen vékonyra szeletelve, enyhén besózva
- Aszalt szilva, jó sok, egy közepes tepsihez kb. két zacskó
- Nem túl jellegzetes ízű, szálkamentes halfilé, sózva, borsozva (továbbikban igény szerint fűszerezhető, elviseli a szerecsendiót, fahéjat is) és vékonyra vágott szalonna szeletekkel betakarva

Ezeket szépen elrendezve egy kisebb tepsibe/sütőedénybe rétegezzük. A tetejét leöntjük egy doboz tejszín és egy doboz tejföl keverékével. Végül egy réteg reszelt sajt zárja a sort. Forró sütőben, 180 fokon kb. egy óra alatt készre sül (persze ez attól is függ mekkora tepsi, hány személyre készül, milyen vastag. Menet közben érdemes ellenőrizni.

Frissen is és másnap is nagyon finom! :)

A karácsonyi menü részeként, halas fogásnak is kiváló választás lehet.

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,