Az idei évben több kedves barátnőm lányságát is búcsúztatjuk, így jó ötletnek tűnt összegyűjteni a feladatokat és egyéb tippeket egy helyre. Hátha másnak is hasznos lehet. :-) Íme:

A szervezés és ötletelés előtt szerintem a legfonotosabb alapszabályként azt leszögezni, hogy ez az este a menyasszonyról szól és vegyük figyelembe az Ő kívánságait és ízlését. Ha például nem az a típus, aki kedveli az iszunk-hányunk-belefekszünk bulikat, akkor ne a piálós feladatokon legyen a hangsúly; ha rosszul van a f*sz-os tortáktól, nyalókáktól, szívószálaktól és egyéb lánybúcsús kellékektől, és nem kedveli a riszálós-vetkőzös fiúkat, akkor ne ilyen meglepetéseket szervezzünk neki. Míg ha az ara alapvetően egy pörgős, bulizós, bevállalós fajta, akkor valószínűleg nem a férj ismereti tesztes-házi bulis megoldás lesz az ideális választás. Szóval ne feledjük, a lényeg a menyasszony!

Szerintem az alapokat (helyszín - legalábbis a stílus: házi buli vagy szórakozó helyes/vándorlós, a résztvevők listája, és a határok: mi az ami tuti nem fér bele/bele fér) érdemes tisztázni a menyasszonnyal, hogy tényleg jól süljön el a buli.

Az alábbiakban pedig íme a konkrét ötletek a feladatokhoz és ajándékokhoz egyaránt.

Feladatok házi bulis/beülős lánybúcsúkhoz

Ha beülős-feladatos lánybúcsút szerveztek, akkor lehet ez az este vezérfonala. A feladatoknak adhattok egy nevet, sorszámot, amit kis cetlikre írva jól el lehet rejteni lufikba, amit a kérdéssel együtt felfújtok - így a dekoráció kérdése is megoldódott. :-) Az este folyamán a menyasszony sorba kipukkasztja őket, így alakítva a feladatok sorrendjét. Lufik helyett a feladatos cetlik kerülhetnek egy szép dobozba, amiből kihúzza őket; vagy adventi naptár szerűen kis dobozokba - ízlés, idő és kézügyesség függvényében. :-)

Ha sikeresen végrehajtotta a menyasszony az adott feladatot, akkor kaphat egy kis ajándékot; és/vagy akkor a résztvevők isznak; ha nem sikerült, akkor Ő iszik.

A feladatok mellé készíthetünk segítség kártyákat is, mint például: felező, telefonos segítség, a közönség (jelenlévő barátnők) segítsége, passz kártya, ivócimbora.

  1. Bemutatós: ha a résztvevők nem mind ismerik egymást, akkor a menyasszony feladata, hogy pár mondatban bemutassa őket. Közben egy dobozba készítsünk oda kis fecnire írt szavakat (pl. abrakadabra, ütvefúró, földigiliszta...stb. bármi...) és ha tapsolunk egyet, akkor a menyasszony húz egyet belőlük, és bele kell szőnie az adott szót a bemutatóba.
  2. Barátnős, nosztalgiázós: válogassatok össze régi fotókat vagy emlék tárgyakat, és találja ki a menyasszony, hogy kitől van, mikorról, felidézve a közös régi emlékeket.
  3. A klasszikus férj ismereti teszt: a válaszokról kérdezzük előtte ki a vőlegényt, hogy megtuduk, helyesen válaszol-e az ara. Néhány ötlet a kérdésekhez: mi a kedvenc étele, mi volt a jele az óvódában, mikor/hol találkoztak először, mi a kedvenc filme/zenéje, mi az az 5 dolog amit a legjobban szeret benned, mi volt az első ajándék amit kapott tőle, mikor és hol csókolóztak először, mondj 3 dolgot amivel fel lehet bosszantani, mondj 3 dolgot amivel örömet lehet neki szerezni, mikor vesztette el a szüzességét, mi volt az első szava, mi az a 3 dolog amit magával vinne egy lakatlan szigetre; a vőlegény telefonszáma fejből...stb.
  4. Kirakós: nyomtassatok ki pár képet (lehet a vőlegényről, közös kép, és/vagy egy jó pasiról), vágjátok fel és a feladat, hogy x idő alatt kirakja
  5. Megmagyarázós: össze nem illő szavakból adott vicces házassági szituk megoldása szóban pl.-későn érsz haza, hogy magyarázod ki/idő előtt elfogyott a pénz a családi kasszából ...stb., adott szavaknak itt is bármi hülyeség szóba jöhet, ami csak eszetekbe jut :-)
  6. Kinek a testrésze? Ehhez szükséges pár foto a vőlegény egyes testrészeiről (fül, orr, tenyér, térd, kisujj, bicepsz...stb), és pár kép nem a vőlegényről (csajok párjai, Brad Pitt a googleról...stb) és az arának ki kell válogatni, hogy melyik a vőlegényé.
  7. Miért mész hozzá? Egy fél literes poharat/üveget bevonalkázunk és ráírjuk a különböző indokokat (az enyémen anno a következők szerepeltek fentről lefelé: érdekből, mert jó a segge, sok a pénze, nem akadt jobb, okos/helyes, mert igazán szeretem), majd megtöltjük némi alkoholos itallal. A feladat, hogy adott idő alatt el kell fogyasztani. Ha letelt az idő, megnézzük melyik vonalkáig jutott a menyasszony és így kiderül a házasság valódi oka :-)
  8. Menyasszonyi ruha: menyasszonyi ruha készítése wc-papírból egy szabadon választott barátnő segítségével
  9. Babás feladat: játékbaba pelenkázása időre
  10. A tökéletes háziasszony: fűszer felismereti teszt illat alapján bekötött szemmel; gombfelvarrás időre; tapintás alapján tárgyak felismerése bekötött szemmel (pl. répa, vibrátor, papucs, fakanál...stb); receptek felolvasása és a feladat kitalálni hogy milyen ételről van szó
  11. Igyál, ha... : egy borítékba kerülnek cetlik, amik körbejárják a társaságot, mindenki húz belőle egyet és felolvassa. Ilyesmikat írhattok rá: Igyál, ha.... .... tavasszal születtél; .... ha nem tavasszal születtél; .... ha férjnél vagy; .... ha nem vagy férjnél; ... ha szexeltél már szabadban ... stb.
  12. Az életmentő: részeg férjen végrehajtandó életmentő „beavatkozások” bemutatása az egyik barátnőn, például pozíció hánytatáskor/pisiléskor, stabil oldalfekvés.
  13. Szerelmi vallomás készítése vagy sms írás, adott szavak felhasználásával
  14. Lufi borotválás

A feladatok zárásaként a menyasszony felolvashat egy fogadalmat, majd megkapja a Lánybúcsú Bizottság oklevelét, melybe a Csajok a házasság kötést jóváhagyják. Valamint még a lánybúcsú előtti héten küldhetünk vicces idézést is a menyasszonynak. Ezek szövegezéséhez számos ötletet találni a neten.

Feladatok szórakozóhelyekre

  1. Lánybúcsús polóra/emlékkönyvbe aláírás gyűjtése 20 pasitól az este folyamán
  2. Klasszikus petrezselyem árulós pénzért vagy pusziért/aláírásért
  3. Interjú készítés a jó házasság titkáról ismeretlenekkel, hogy mivel tegyük boldoggá a férjet
  4. Pasik toborzása csoportképhez vagy minél többel közös fotó készítése
  5. Jó kívánság gyűjtése a házassághoz idegen pasiktól
  6. Cetlikre felírunk különböző férfi típusokat, például hosszú hajú, magas, szőke, kopasz, szakállas, izomagyú, mackós stb. A menyasszony húz belőlük, és az adott jellemzőkkel rendelkező egyedet fel kell kutatni a szórakozóhelyen/utcán, és kicsalni tőle egy-egy puszit, aláírást.

Ajándékok

  1. Emlékkönyv - fotókönyv: a nők nagyrésze szereti a fényképeket, így egy fotókönyv/emlékkönyv készítése igazi szép ajándék lehet. A DM/Rossmann oldalán könnyen kezelhető/letölthető programokkal készíthettek otthon is fotókönyvet, vagy ha nem annyira kedvelitek az ilyen megoldást, akkor vásárolhattok egy csinos füzetet, könyvecskét - amolyan emlékkönyv jelleggel. A könyvbe kerülhetnek gyerekkori képek a menyasszonyról, néhány fontosabb kép a párról, valamint a lánybúcsú résztvevői kaphatnak 1-1 oldalt, amit saját ízlésükre szabhatnak: kerülhetnek ide például közös fotok a menyasszonnyal, közös emlékek megidézése, egy-egy kedves történet, az ara aranyköpései, jó kívánságok a házassághoz, és/vagy egy kedves idézet. Belekerülhet a könyvbe a lánybúcsú forgatókönyve, a kvíz kérdések a helyes válaszokkal,  és a többi feladat is. Ha kinti bulit szervezhettek, lehet ebbe gyűjteni az aláírásokat, jó kívánságokat is. Hagyhattok helyet a bulin készült fotóknak és egy kis élmény beszámolónak is. Anno én is kaptam ilyet a saját lánybúcsúmon, és még most, évek múlva is nagy élmény újra fellapozni. Szerintem ez az egyik legszebb ajándék, amit adhatunk ez alkalomra.
  2. Feliratos póló a menyasszonynak, pl. a következővel: "Jövő héten férjhez megyek", "Game over", "Ma még szabad vagyok"
  3. Menyecske naptár: hasonló az adventi naptárhoz. Kis dobozok vagy borítékok, amiket az esküvő előtti héten kell kinyitni a menyasszonynak, minden nap egyet-egyet. Kerülhetnek bele a barátnőktől jó kívánságok vagy tanácsok a boldog házas élethez.
  4. F*sztorta helyett: ha a menyasszony nem rajong a f*szos ajándékokért készíthettek neki muffin tálat. Nyomtassatok mellé képeket jóképű pasikró, ragasszátok fel őket pálcákra és ezeket szúrjátok bele a muffinokba. Szerintem nagyon jó és mutatós ötlet! :-) Vagy választhattok formatortát a menyasszony stílusát követve - én anno egy kastélyos, hercegnőset kaptam, nálam ez telitalálat volt a Csajok részéről :-)
  5. Apró csajos ajándékok, mint vicces tiara/fátyol, varázspálca, nagy-villogó műanyag gyémánt gyűrű, harisnyakötő...stb
  6. Egy fakanál, rákötve szalagok a lánybúcsú résztvevőinek a neveivel
  7. Túlélési csomag a házas élethez avagy a házasság nélkülözhetetlen kellékei. Készíthetjük úgy is, hogy egy nagy dobozba halmozzuk az ajándékokat és a végén adjuk át, vagy kaphatja a menyasszony egyesével is őket egy-egy sikeresen végrehajtott feladat után. Kerülhetnek bele például ezek az ajándékok kis szalaggal rákötve a következő feliratokkal:
  • egy kis üveg méz - "Hogy minél tovább tartsanak a mézes hetek"
  • egy levél fejfájás csillapító - "Ha a feleség nem akarja"
  • egy szexi tanga - "Ha a férj nem akarja"
  • egy ragasztó és egy kis darab kötöző spárga -  "Ha valami eltörött, elszakadt, talán még meg lehet javítani"
  • egy filter fekete tea vagy kávé - "Ha túl fáradtak vagytok"
  • egy kaparós sorsjegy és/vagy egy feladott lottó szelvény - "Ha már csak a szerencsében bízhattok"
  • egy mágnes - "Hogy a vonzalom sose múljon el"
  • egy 500-as - "Azt mondják a pénz nem boldogít. Ha Titeket sem, küldjétek vissza! :-)"
  • egy iránytű - "Hogy mindig megtaláljátok a helyes irányt!"
  • egy kulcs - "Hogy mindig nyitva legyen a szívetek!"
  • egy óvszer - "Ha még nem akartok gyereket!"
  • egy óvszer tűvel átszúrva - "Ha már nagyon akarjátok!"
  • egy gyertya/teamécses - "A meghitt pillanatokhoz"
  • egy nagyító - "Hogy a társatok mindig nagyobbnak/többnek lássátok magatoknál!"
  • egy cumi - "A gólyára semmit ne bízzatok, mindent magatok csináljatok!"

Jó szórakozást!

Szeretettel,