- Kisétkezésre
- Receptek
- Vega
- Szendvicskrémek
- Reggelire
- Zöldséges
- Vacsorára
- 2004-11-01 05:05
A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.
Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
- 20 dkg sárgarépa
- 5 dkg sótlan földimogyoró
- 3-4 evőkanál hideges sajtolt mogyoróolaj
- só, bors
Elkészítése:
A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész is. Szendvicsbe füstölt sajttal, és retek csírával szeretem a legjobban.Tegnap kipróbáltam palacsintába töltve is 2 szelet selyemsonkával megspékelve/darab, úgy is jó párosítás :-)
Jó étvágyat!
Szeretettel,