A téli hazai idény zöldségek egyike a sárgarépa, ami szerencsére igen sokrétűen felhasználható. Íme egy újabb ötlet - a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.

Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 5 dkg sótlan földimogyoró
  • 3-4 evőkanál hideges sajtolt mogyoróolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész is. Szendvicsbe füstölt sajttal, és retek csírával szeretem a legjobban.Tegnap kipróbáltam palacsintába töltve is 2 szelet selyemsonkával megspékelve/darab, úgy is jó párosítás :-)

Jó étvágyat!

Szeretettel,