Íme egy újabb szendvicskrém a hazai téli idény zöldségekből, ezúttal fekete retekből.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fekete retek
  • 2 kemény főtt tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj


Elkészítése:
A megtisztított fekete retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk. A főtt tojást apró kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd tökmagolajjal és felaprított snidlinggel ízesítjük. Pirítóssal vagy rozskenyérrel (vagy pirított rozskenyérrel :-)) a legfinomabb.

Vigyázat! A krém pikáns ízvilága miatt eléggé anticsók hatású :-)

Próbáljátok ki a mogyorós-répás szendvicskrémet is!

Jó étvágyat!

Mariann