- Kisétkezésre
- Receptek
- Szendvicskrémek
- Reggelire
- Vega
- Vacsorára
- Zöldséges
- Tél
- Évszakok
- 2007-08-29 10:58
Íme egy újabb szendvicskrém a hazai téli idény zöldségekből, ezúttal fekete retekből.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fekete retek
- 2 kemény főtt tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
- só
Elkészítése:
A megtisztított fekete retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk. A főtt tojást apró kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd tökmagolajjal és felaprított snidlinggel ízesítjük. Pirítóssal vagy rozskenyérrel (vagy pirított rozskenyérrel :-)) a legfinomabb.
Vigyázat! A krém pikáns ízvilága miatt eléggé anticsók hatású :-)
Próbáljátok ki a mogyorós-répás szendvicskrémet is!
Jó étvágyat!
Mariann