Egy újabb sütőtökös recept: a leves és a sütőtökös lélekmelegítő után íme egy finom szendvicskrém.

Sütőtökös szendvicskrém

Hozzávalók:

- 1 kisebb sütni való tök

- 3-4 evőkanál natúr krémsajt

- só, bors, 1 kiskanál mustár

- ízlés szerint tovább ízesíthető apróra vágott lila hagymával, vagy ha szeretjük a keleties ízeket, akkor római köménnyel, curryvel fűszerezve is érdemes kipróbálni

Elkészítése:

A tököt felkarikázzuk és sütőben megsütjük. Ha megpuhult, kikaparjuk a belsejét, villával összetörjük és elkeverjük a hozzávalókkal. Teljes kiőrlésű piritósra kenve az igazi. Én kedvelem a keleties ízeket, így szívesen készítem római köménnyel, vagy curryvel megbolondítva is. Maradék sült sütőtök újrahasznosításának ez például egy remek módja lehet.

Jó étvágyat hozzá!

Mariann