- Receptek
- Saláták
- Vega
- Sajtos
- Zöldséges
- Ebédre
- Kisétkezésre
- Köretek
- Reggelire
- Vacsorára
- Évszakok
- Tavasz
- Húsvét
- 2008-07-07 05:25
A sóska legelterjedtebb elkészítési módja a mártás, de érdemes többféleképpen is kipróbálni, például salátának. A Húsvéti menübe is jól beilleszthető ez a recept:
Tavaszi sóska saláta
Hozzávalók:
- 1 kisebb csokor sóskalevél csíkokra vágva (kb. 10 dkg)
- 4-5 db retek felkarikázva
- 2 szál újhagyma felkarikázva
- 1 db sárgarépa vékonyra reszelve
- 1 kisebb csomag zöld salátakeverék (kb.15 dkg)
- 1 marék olajbogyó
- 20 dkg fetasajt kockára vágva vagy egy csomag mozzarrella golyó
Az öntethez:
- 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj
- fél citrom leve
- 1 dl víz
- só, bors
Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt zöldségeket és a sajtot egy nagy salátástálba öntjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és nyakon öntjük vele. Fél órára hűtőbe tesszük és frissen tálaljuk.
Az elején a sóska mennyiségével óvatos voltam, mert nem voltam biztos a sikerben, ezért készítettem így, hogy a "zöld leveles rész" fele sóska-fele saláta volt. Mivel bevált, kipróbáltam utána úgy is, hogy saláta helyett is sóskát raktam bele, úgy is sikeres volt a történet - persze ez teljesen egyéni ízlés kérdése, kinek mennyire jön be a sóska jellegzetes, kissé fanyar íze :-) Ez már a csupa sóskás verzió:
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,