Tavasz elején sajnos még nem túl sok idény gyümölcsből válogathatunk. Ha szeretnénk kicsit feldobni a "napi 1 alma vagy banán" felállást, készíthetünk belőlük például gyümölcssalátát is a változatosság kedvéért.

Tavaszváró gyümölcssaláta
Hozzávalók:
•    40 dkg gyümölcs, pl. alma, körte, banán, narancs/mandarin, kiwi, gránátalma vegyesen, feldarabolva - ha van még a kamrában egy kis befőtt, vagy a fagyasztóban tavalyi bogyós gyümölcs, akkor kerülhet bele az is bátran
•    3-4 marék dió vagy mandula kisebb darabokra vágva
•    1 kisebb citrom
•    2 evőkanál méz
•    1 pohár élőflórás natúr joghurt

Elkészítése:
A feldarabolt gyümölcsöket egy tálba halmozzuk. A mézet a citrom kifacsart levével és a natúr joghurttal elkeverjük és a gyümölcsökre öntjük. Összeforgatjuk, a tetejét az aprított dióval/mandulával megszórjuk. Kissé lehűtjük és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!