
- Receptek
- Desszertek
- Gyümölcsös
- Kisétkezésre
- Vega
- Évszakok
- Tél
- 2008-02-29 17:28
Tavasz elején sajnos még nem túl sok idény gyümölcsből válogathatunk. Ha szeretnénk kicsit feldobni a "napi 1 alma vagy banán" felállást, készíthetünk belőlük például gyümölcssalátát is a változatosság kedvéért.
Tavaszváró gyümölcssaláta
Hozzávalók:
• 40 dkg gyümölcs, pl. alma, körte, banán, narancs/mandarin, kiwi, gránátalma vegyesen, feldarabolva - ha van még a kamrában egy kis befőtt, vagy a fagyasztóban tavalyi bogyós gyümölcs, akkor kerülhet bele az is bátran
• 3-4 marék dió vagy mandula kisebb darabokra vágva
• 1 kisebb citrom
• 2 evőkanál méz
• 1 pohár élőflórás natúr joghurt
Elkészítése:
A feldarabolt gyümölcsöket egy tálba halmozzuk. A mézet a citrom kifacsart levével és a natúr joghurttal elkeverjük és a gyümölcsökre öntjük. Összeforgatjuk, a tetejét az aprított dióval/mandulával megszórjuk. Kissé lehűtjük és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat!
