Húsvéti vendégváró falatnak egy kis túrós-magos mackót? :-)

Túrós-magos mackók

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (ha nem annyira szeretitek a teljes kiőrlésűt érdemes megpróbálni először fele-fele arányban)
  • 1 db tojás a tésztába+ 1 a kenéshez
  • 25 dkg félzsíros túró áttörve
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kiskanál só
  • a tetejére olajos magok (szezámmag, lenmag, napraforgómag...stb), de tehetünk rá reszelt sajtot is

+ ízesítésnek lehet még belel tenni 1 csokor metélőhagymát vagy medvehagymát apróra vágva

Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd kiszaggatjuk. Akinél van kisgyerek a háznál, érdemes beszerezni egy-egy állatkás szaggató figurá a Kicsik örömére. Én itt macisat használtam. A tetejét tojással megkenjük, majd megszórjuk az olajos magokkal. Tartok otthon csatos üvegben egy magkeveréket, amiben összeöntöttem több fajtát (pl. tökmagot, fekete és fehér szezámmagot, lenmagot és napraforgó magot) és ezt szoktam használni sütéskor (és a reggeli házi müzli keverékbe), de tetszés szerint helyettesíthető bármelyik fajtával, ami épp van otthon. 180 fokos sütőben sütjük 25-30 percig. A tepsibe a pogik alá szilikonlapot használok, arról nagyon könnyen lejön.

Jó étvágyat!