Ha van kedvetek kipróbálni a zöldbabfőzeléket kicsit másképp, szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet:
Zöldbabfőzelék másképp
Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 tubus jó minőségű krémsajt
- 1 evőkanál olaj
- Só, bors, babérlevél, kevés citromlé, olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi sós, babérleveles vízben, ami ellepi, feltesszük főni. A répát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, takarékon kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A főtt burgonya felét a főzővíz egy részével és a krémsajttal összeturmixoljuk. Végül belekeverjük a párolt zöldbabot, a maradék krumplit és a reszelt répát. Ha szükséges utóízesítjük sóval, borssal, citromlével.
Feltétnek itt gombás fasírtot kínáltunk.
Elkészíthető zöldbab helyett zöldborsóval is, úgy is nagyon finom. :-)
Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel,