Ha van kedvetek kipróbálni a zöldbabfőzeléket kicsit másképp, szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet:

Zöldbabfőzelék másképp

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 tubus jó minőségű krémsajt
  • 1 evőkanál olaj
  • Só, bors, babérlevél, kevés citromlé, olaj

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és annyi sós, babérleveles vízben, ami ellepi, feltesszük főni. A répát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, takarékon kb. 15 perc alatt megpároljuk.
A főtt burgonya felét a főzővíz egy részével és a krémsajttal összeturmixoljuk. Végül belekeverjük a párolt zöldbabot, a maradék krumplit és a reszelt répát. Ha szükséges utóízesítjük sóval, borssal, citromlével.

Feltétnek itt gombás fasírtot kínáltunk.

Elkészíthető zöldbab helyett zöldborsóval is, úgy is nagyon finom. :-)

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,