Egy egyszerű, finom és egészséges recept akár hétköznapra vagy hétvégére is ideális választás lehet.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell vagy csirkecomb tokányra vagy kockára szelve
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- kb. 40 dkg zöldborsó
- só, bors, fűszerpaprika
- 1 paprika és 1 1 paradicsom apróra kockázva
- 1 evőkanál olaj
- 1 csésze bulgur
Elkészítése:
A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a paradicsomot, paprikát is. Kicsit pároljuk, majd jöhet a hús. Fehéredésig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük (ha van otthon hús- vagy zöldséglé, még jobb), fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Köretnek bulgurt készítettem: ehhez a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben lassú tűzön, kb. 15 perc alatt megfőztem.
Jó étvágyat!
Szeretettel,