Rólunk
Krediesz
KreDieSz - Kreatív * Dietetika * Szívből
sokszínű életmód portál anyáknak

2012-ben indult útjára a KreDieSz - eredetileg főként egy egészség témájú, dietetikai blogként. Az elmúlt évek alatt velem együtt formálódott, és mára egy sokszínű életmód portállá nőtte ki magát.

Mit találsz itt?

Cikkeket a következő témák szerint:
* Kreatív: otthonteremtés, lakberendezés, játékok, kreatív hobbik, én-idő
* Dietetika és életmód: egészséges életmód elsősorban a gyerekek és az anyákat érintő kérdéseket boncolgatva, táplálkozás, hozzátáplálás, szoptatás, testmozgás
A táplálkozási ajánlásoknál a nyugati dietetika irányelveit tartjuk irányadónak.
* Szívből: feltöltődés, én-idő, pozitív pszihológia, stresszoldás, megerősítések, imák, lélekemelő gondolatok

Valamint nagyban dolgozunk a háttérben egy új online tanfolyamon, amivel az egészséges életmód gyakorlati megvalósításában szeretnénk segítséget nyújtani olyan tanácsokkal, ami elfoglalt, krónikus időhiányban szenvedő anyák életébe is beilleszthető.
Ha szeretnél értesítést kapni az indulásról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Az oldal szerkesztői
Kiss-Dalmadi Mariann - dietetikus, a KreDieSz főszerkesztője és megálmodója

mariann-krediesz

Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Ezt követően a Veszprém Megyei Kórházban dolgoztam dietetikusként 2012-ig, a kisfiam születéséig. 2015-ben tovább bővült a család, megszületett a kislányom, így folytatódik a babázós korszak az életemben.
2014-ben elvégeztem egy természetgyógyász alap képzést, a tanulmányaimat a közel jövőben a kineziológia és a coaching irányában tervezem folytatni.
Az írás régi szenvedélyem. A cikkek témájában igyekszem mindig olyat választani, amiben van saját tapasztalatom is, illetve hiteles információkkal rendelkezem.  Mivel most elsősorban anya üzemmódban működöm, így az írásaim főbb témái is inkább ezzel kapcsolatosak. Valamint szeretek olvasni, játszani - főleg társasjátékozni és kártyázni, érdeklnek a mindenféle kreatív technikák, mint pl. a selyemfestés, mandala készítés, scrapbook.
Sokat gondolkoztam, hogy e sok minden közül melyik igazából az én utam, míg végül rájöttem, hogy mindegyik. :-) Maga a krediesz oldala is ezt a sokszínű érdeklődési köreimet tükrözi.

Molnár-Nemes Márta - dietetikus

molnar-nemes-marta-krediesz
A Pécsi Tudomány Egyetem Egészségtudományi Karán 2008-ban végeztem dietetikusként. Diplomám megszerzése után dolgoztam egészségügyi intézményben, részt vettem tudományos kutatásokban, valamint megismerkedtem közelebbről a gyermekétkeztetés kihívásaival is, ez utóbbira lesz itt talán a legnagyobb szükség. Jelenleg Máté babával vagyok otthon, de mivel már elmúlt egy éves gondoltam ideje visszatérnem kicsit a szakmai dolgokhoz. Erre kiváló lehetőséget nyújt számomra ez az oldal, kicsit kiélhetem magam mind az alkotóképesség, mind a táplálkozástudomány terén. Kihívás számomra ez a feladat, mivel megint nagyon más, mint amiket ezelőtt végeztem, de mégis a cél ugyanaz: hiteles forrásokkal, meglévő szakmai tudással segíteni a helyes táplálkozás elsajátítását olyanoknak, akik erre fogékonyak.


Csonkáné Nikolett (Netti) - grafikus, dekoratőr

nikiek2

Csonkáné Netti vagyok, de néhány éve egyszerűen csak Anya. :-) Kislányom, Léna születése óta még inkább törekszem a példamutatásra, a zöld nevelésre, a környezet tudatosságra, az egészséges táplálkozásra. Érdekelnek az alternatív gyógymódok, a gyerekek természetes szelíd fejlesztési módszerei, a játékos tanulás, a kézműveskedés.
Szeretek alkotni, létrehozni valami újat, akár régiből.  Szeretek lakberendezni, fotózni (ételt, gyerkőcöt, valami szépet, rusztikusat, érdekeset, bármit). Az iskolai évek alatt is inkább a kreatív vonalat követtem. Tanultam rajzolni, tervezni, varrni, belekóstoltam a tipográfiába, megszerettem a grafikát, a kirakatrendezést és a dekorálást, volt szerencsém virágkötőnél és esküvő-rendezvényszervezőnél is kipróbálnom magam. Az utóbbi években grafikusként és dekoratőrként dolgoztam.
Az eddig megszerzett tudást és tapasztalatot most a gyerekek irányába szeretném fordítani és egyrészt Nekik alkotni, másrészt Velük. Lánykám szerintem kíváló trénerem és partnerem lesz ebben.  Többek közt kreatív ötletekről fogok Nektek beszámolni, némi Tipegőknek szánt finomság mellett és persze a felnőttek ízlelőbimbóiról sem fogok megfeledkezni.

Vendégszerzők az oldalon:

Egyes témákban, amik engem is érdekelnek, fontosnak tartom, de nem érzem magam elég kompetensnek, tapasztaltnak, szívesen kérek segítséget. Akik írásait még megtalálhatjátok itt a kredieszen:

* Ambachné Hunyadu Rita - védőnő, ibclc szoptatási szaktanácsadó, CIMI babamasszázs oktató, ClauWi hordozási tanácsadó

* Béni-Samu Eszter - gyógytornász és diplomás ápoló

* Csiki Judit - life coach, szín- és stílustanácsadó

Köleses zöldségleves

Köleses zöldségleves

Egy tápláló, finom és gyors zöldséges leves a hétköznapokra.

Gyömbértea

Gyömbértea

Nemcsak azért jó választás, mert finom. Csökkenti például a nyálkahártyák irritációját, és gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén, ami gyakori probléma a téli időszakban.

Téli vitaminsaláta

Téli vitaminsaláta

A téli hónapok egy kiváló, vitaminban gazdag nyersanyaga a savanyú káposzta. Íme egy recept ötlet hozzá: