Rólunk
Krediesz
KreDieSz = Kreatív - Dietetika - Szívből. Gondolatok, ötletek a kreatív, tudatos és EGÉSZséges életvitelhez édesanyaként.
Az oldal szerzői:

Kiss-Dalmadi Mariann - dietetikus, a krediesz főszerkesztője és megálmodója

Az én fejemből pattant ki annó a Krediesz ötlete, melyet eredetileg egy dietetikai blognak indítottuk egy kolleganőmmel, Ködbaum Zsanettel 2012.12.31-én a krediesz.blog.hu-n. Azóta sok változás történt már a krediesz háza táján: megszületett ez a saját weboldal, valamint a témáink is az évek alatt formálódtak: jelenleg a dietetika kissé háttérbe szorult, és inkább a kreatív és a család vonal, amiben gyakrabban jelennek meg írások.

Rólam:

Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. Azóta a Veszprém Megyei Kórházban dolgoztam dietetikusként 2012-ig, a kisfiam, Levente születéséig. 2015-ben tovább bővült a család, megszületett kislányom, Lilianna is, így folytatódik a babázós korszak az életemben.

Az írás régi szenvedélyem. A cikkek témájában igyekszem mindig olyat választani, amiben van saját tapasztalatom is, illetve hiteles információkkal rendelkezem. Mivel most elsősorban édesanya vagyok, és a legfontosabb számomra a család, így az írásaim főbb témái is inkább ezzel kapcsolatosak. Valamint szívesen írok mindenről, ami akutálisan épp' érdekel, lázba hoz. Mostanság megjelent az életemben egy művészibb vonal, mint a különböző festési technikák kipróbálása, és a scrapbookozás - magyarul emlékalbum készítés. Érdekelnek még az emberi lélek rejtelmei, a különböző coaching technikák, és a magyar gyökereink is, a jövőben szeretnék majd ez irányokban is elkalandozni.

További szerzők az oldalon:

Egyes témákban, amik engem is érdekelnek, fontosnak tartom, de nem érzem magam elég kompetensnek, tapasztaltnak, szívesen kérek segítséget. Akik írásait még megtalálhatjátok itt a kredieszen:

Ambachné Hunyadu Rita - védőnő, ibclc szoptatási szaktanácsadó, CIMI babamasszázs oktató, ClauWi hordozási tanácsadó, Schüssler-só tanácsadó

Béni-Samu Eszter - gyógytornász és diplomás ápoló

Csonkáné Nikolett (Netti) - grafikus, dekoratőr

Netti saját blogja: http://amelinedesign.blogspot.hu/

rolunk2

Sajtos sütőtökleves

Sajtos sütőtökleves

A sütőtöklevest a legtöbben édesen készítik krémleves formájában. Az én egyik kedvencem ez a sajtos verzió, próbáljátok ki a sütőtököt ilyen formában is!

Rita BBQ-s csirkéje

Rita BBQ-s csirkéje

Ezt készítettem, amikor Mariannékat vártuk vendégségbe. Sikert aratott, így gondoltunk Rátok is, hátha van kedvetek kipróbálni Nektek is ezt a receptet:

Dióskevert

Dióskevert

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - kissé reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)