- Kisétkezésre
- Receptek
- Szendvicskrémek
- 2010-05-08 17:55
Íme egy szendvicskrém, tele telítetlen zsírsavakkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egy kis fokhagymával, ami nem árt itt az őszi megfázásos időszak előtt.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb darab érett avokádó
- 3-4 evőkanál natúr joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy áttörtve
- 1-2 kiskanál mustár
- 3 kiskanál frissen facsart citromlé
- só, bors
Elkészítése:
Az avokádó vásárlásánál érdemes kicsit megnyomkodni és a puhábbat választani. Ha kemény, 2-3 nap alatt, szobahőmérsékleten tartva megpuhul és könnyen kenhetővé válik - ekkor érdemes belőle krémet készíteni. Lefejtjük a héját, kimagozzuk és a húsát egy kis tálba kanalazzuk, majd villával összenyomkodjuk. Ha elég puha nem kell botmixer sem hozzá, villával is simán krémesre lehet nyomkodni. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és hagyjuk pár órát a hűtőben összeérni, úgy az igazi. Teljes kiőrlésű pirítóssal és sok zöldséggel, bio csírával, sajttal, jó minőségű (min. 80% hústartalmú) sonkával vagy csak úgy önmagában fogyasztjuk.
Szeretettel,