Könnyű csirkés ebéd vagy vacsi. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 65 dkg csirkemell
- grill fűszersó
- 1 dl barbecue szósz
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg paprika
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg kígyóuborka
- 5 dkg lilakáposzta
- 1 dl olívaolaj
- fél dl balzsamecet
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és grill fűszersóval befűszerezzük. Megkenjük a szeletek mindkettő oldalát BBQ szósszal és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a salátát. A jégsalátát összecsipkedjük, a paprikát, paradicsomot, lilakáposztát és uborkát felvágjuk. Egy tálba rakjuk a zöldségeket, majd az olívaolajjal és a balzsamecettel összeforgatjuk.
A csirkemelleket olívaolajon kisütjük, mindkét oldalát négy percig, majd BBQ szósszal megkenjük a tetejét vastagon, átfordítjuk két percig sütjük. Közben a másik oldlát is megkenjük vastagon BBQ szósszal, átfordítjuk és azt is 2 percig sütjük.
A salátát a tányér közepére halmozzuk és az elkészült csirkemelleket ráhelyezzük.
Köszönjük a receptet az egyik kedvenc étel kiszállítómnak, a P-anírnak!
Jó étvágyat!