KreDieSz

Céklasaláta​

És íme egy újabb céklás recept. Most épp salátát készítettem belőle:

Céklasaláta

Hozzávalók:

- 1 nagy fej cékla lereszelve

- 1 alma lereszelve

- 1 sárgarépa lereszelve

- 1 narancs leve

- 1-2 marék dió

- só, bors, esetleg római kömény

Elkészítése:

A céklát, répát és az almát meghámozzuk és nyersen belereszeljük egy salátás tálba. A narancs levét kifacsarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és rálocsoljuk. Végül a tetejére apróra vágott diót szórunk. Aki kedveli a keleties ízeket, fűszerezheti római köménnyel is.

Tápérték:

1 adagban 132 kcal, 3 g fehérje, 6 g zsír és 15 g szénhidrát található.

Dietetika:

TM: tejmentes étrendben is fogyasztható.

GM: gluténmentes étrendben is fogyasztható.

FOGYI: fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető.

CB: Cukorbetek is fogyaszthatják a szénhidrát mennyiség beszámításával.

GYEREKEK: gyerekek is fogyaszthatják. 3 éves kor alatt a dióval vigyázzunk a fulladás veszély miatt. Egészbe ne tegyük bele a diót az Ő adagjuknál, vágjuk nagyon apróra.

Jó étvágyat!

Szeretettel,

Kiss-Dalmadi Mariann

Kiss-Dalmadi Mariann

dietetikus, life és art coach

Tápanyag számítás és dietetika: Molnár-Nemes Márta, dietetikus

foto: Csonkáné Netti