És íme egy újabb céklás recept. Most épp salátát készítettem belőle:
Céklasaláta
Hozzávalók:
- 1 nagy fej cékla lereszelve
- 1 alma lereszelve
- 1 sárgarépa lereszelve
- 1 narancs leve
- 1-2 marék dió
- só, bors, esetleg római kömény
Elkészítése:
A céklát, répát és az almát meghámozzuk és nyersen belereszeljük egy salátás tálba. A narancs levét kifacsarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és rálocsoljuk. Végül a tetejére apróra vágott diót szórunk. Aki kedveli a keleties ízeket, fűszerezheti római köménnyel is.
Tápérték:
1 adagban 132 kcal, 3 g fehérje, 6 g zsír és 15 g szénhidrát található.
Dietetika:
TM: tejmentes étrendben is fogyasztható.
GM: gluténmentes étrendben is fogyasztható.
FOGYI: fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető.
CB: Cukorbetek is fogyaszthatják a szénhidrát mennyiség beszámításával.
GYEREKEK: gyerekek is fogyaszthatják. 3 éves kor alatt a dióval vigyázzunk a fulladás veszély miatt. Egészbe ne tegyük bele a diót az Ő adagjuknál, vágjuk nagyon apróra.
Jó étvágyat!
Szeretettel,
Tápanyag számítás és dietetika: Molnár-Nemes Márta, dietetikus
foto: Csonkáné Netti