- Desszertek
- Receptek
- Vega
- Gyümölcsös
- 2014-06-21 08:08
Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - picikét reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)
Diós kevert
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 15 dkg cukor (vagy egyéb tetszőleges édesítő)
- fél dl tej
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- tálaláshoz friss gyümölcsök az idény szerint
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a cukorral felverjük. A lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót összekeverjük, belekaparjuk a vanília rudat. Hozzákeverjük a tojássárgájás masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit és beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöket az idény szerint, vagy ha van még a kamrában némi befőtt vagy lekvár, az is jól dukál hozzá. Mi most épp eperrel fogyasztottuk. :-)
Jó étvágyat!
Szeretettel,