- Kisétkezésre
- Receptek
- Szendvicskrémek
- Vega
- Étel újrahasznosítás
- Reggelire
- Vacsorára
- Alkalmak-ünnepek
- Húsvét
- 2020-02-22 18:16
Gyermekkoromban a szendvics nálunk klasszikusan mindig a következőkből állt össze a szilveszteri, farsangi és egyéb bulikon: zsúrkenyér, vaj/margarin, házi füstölt kolbász, főtt tojás, savanyú uborka, Piros Arany, reszelt sajt. Ennek emlékére komponáltam össze ezt a szendvicskrémet.
Iregi tojáskrém
Hozzávalók:
- 4 db főtt tojás
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál mustár
- 1 csemege uborka apró kockára vágva
- Só, bors, Piros Arany
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A főtt tojásokat megpucoljuk, majd villával összetörjük. Hozzákeverjük a vajat, a mustárt, a sót, a borsot, a Piros Aranyat és az apróra vágott uborkát. Jót tesz neki ha hűtőben pár órát összeérleljük az ízeket. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk. A füstölt kolbászt személy szerint már gyermekként sem szerettem és leszedtem róla, így az kimaradt az eredeti összetevőkből, persze mindenki nyugodtan szabja kedve/ízlése szerint a receptet tovább :-)
A húsvéti főtt tojások felhasználásának remek módja lehet ez a recept.
Szeretettel,
Foto: Csonkáné Netti