Ezt készítettem, amikor Mariannékat vártuk vendégségbe. Sikert aratott, így gondoltunk Rátok is, hátha van kedvetek kipróbálni Nektek is ezt a receptet:

Hozzávalók:

- fél kg csirkemell vagy comb nagyobb kockákra vágva

- 2-3 evőkanál olaj

- 1-2 evőkanál méz

- 2-3 evőkanál szezámmag

- só, bors, grill fűszerkeverék, BBQ szósz

Elkészítése:

A nagyobb kockákra vágott csirkehúst bepácoljuk az olaj-só-bors-grillfűszer keverékébe 1 éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap egy jénai tálba öntjük a csirkét, hozzákeverjük a mézet, a szezámmagot, és bőségesen BBQ szószt. Maga a BBQ szósz általában  ecetet, paradicsompürét, mustárt, sót, némi cukrot, fokhagymát, chilit, pirospaprikát, borsot tartalmaz. Olyan fajtát szoktam választani, amiben csak fűszerek vannak, ízfokozók és tartósítószer nincs - a grill fűszerkeverékeknél szintén. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül: az elején fedjük le, majd az utolsó 15 percben pedig fedő nélkül átsütjük.

Jó étvágyat!

Szeretettel,