Ezt készítettem, amikor Mariannékat vártuk vendégségbe. Sikert aratott, így gondoltunk Rátok is, hátha van kedvetek kipróbálni Nektek is ezt a receptet:
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell vagy comb nagyobb kockákra vágva
- 2-3 evőkanál olaj
- 1-2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szezámmag
- só, bors, grill fűszerkeverék, BBQ szósz
Elkészítése:
A nagyobb kockákra vágott csirkehúst bepácoljuk az olaj-só-bors-grillfűszer keverékébe 1 éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap egy jénai tálba öntjük a csirkét, hozzákeverjük a mézet, a szezámmagot, és bőségesen BBQ szószt. Maga a BBQ szósz általában ecetet, paradicsompürét, mustárt, sót, némi cukrot, fokhagymát, chilit, pirospaprikát, borsot tartalmaz. Olyan fajtát szoktam választani, amiben csak fűszerek vannak, ízfokozók és tartósítószer nincs - a grill fűszerkeverékeknél szintén. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül: az elején fedjük le, majd az utolsó 15 percben pedig fedő nélkül átsütjük.
Jó étvágyat!
Szeretettel,