A különböző tejes desszertek a legtöbb gyereknél nagy kedvencek. Szívesen kísérletezek ezek házi előállításával. Itt például egy remek alternatíva a bolti tejberizsekre.

Tejberizs - házilag

Hozzávalók:

  • 1 bögre barna rizs (15 dkg)
  • 2 bögre tej
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 2-3 evőkanál méz
  • 6 dkg aszalt vörös áfonya - vagy egyéb tetszőleges gyümölcs: akár friss, akár aszalt
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítése:

A rizst egy kis fahéjjal puhára főzzük. Ha barna rizst használunk, hosszabb főzési idővel kell számolnunk, kb. 40 perc.  Elkeverjük a tejet a keményítővel - fokozatosan adjuk hozzá a tejet, így nem lesz csomós. Hozzáadjuk a főtt rizst, az aszalt gyümölcsöt, a mézet, a vaníliát és még egy kis fahéjat. Közepes lángon, kb. 10 percig főzzök, folyamatos kevergetés mellett. Hidegen és melegen kínálva is finom. Tálaláskor még megszórtuk egy kis fahéjjal elkevert mézzel és durvára vágott dióval. Levinél elnyerte ez a recept az "ilyet csináljunk máskor is!" minősítést. :-)

Jó étvágyat!

Szeretettel,