Egy kedves olvasónk által beküldött receptet hoztunk mára, fogadjátok szeretettel:

Zsuzsa mediterrán töltött gombája
Hozzávalók:

  • nagy tölteni való sampion gomba
  • feta sajt
  • citrom
  • olajbogyó
  • paradicsom
  • bármilyen kemény, félkemény sajt (akár füstölt is)
  • olíva olaj

Elkészítése:
A gombát megpucolom, megtisztítom, de nem forrázom, a szárát kiveszem, utána megsózom kívül-belül, majd a feta vagy krém-fehér sajtból akkora kockát vágok, amennyi épp belefér a gomba kalapjába.
Kétféle képpen ízesítem:

  • az egyik a paradicsom karikás
  • a másik citromkarika, vagy elegendő egy kis vékony szeletke és olajbogyó. Az olajbogyót 3 vékony karikára vágom úgy teszem a töltött gombába.

Majd legvégül a töltött gombákat reszelt sajttal megszórom. Olíva olajjal kikent tepsibe teszem őket. Nagy lángon, fólia, fedő nélkül sütöm és nagyon hamar elkészül. Amikor megpirul a sajt a tetején kész is! Rizzsel ajánlom.

Nagyon finom, mi is elkészítettük. :-) A hozzávalókból maradt még némi alapanyag, így feldaraboltam őket egy tálba (paradicsom, feta, olajbogyó), szeltem mellé 2 paprikát, meglocsoltam kis citromlével, hidegen sajtolt szőlőmagolajjal, egy kevés vízzel, borssal, bazsalikommal, és ezt a salátát fogyasztottuk mellé egy könnyű vacsora gyanánt.

Jó étvágyat!
Mariann