Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntelek!

Rólam

Kiss-Dalmadi Mariann vagyok - kineziológus, art coach, dietetikus, 2 kisgyerekes anyuka, feleség, hobby kézműves, Balaton imádó, zene- és művészetőrült, született könyvmoly,  grafomán, játékos lelkületű: kártya-és társasjátékfüggő. :-) Szeretem a szép képeket, a mandalákat, a színek táncát, az angyal- és tündérvilágot, a lelkemhez szóló zenéket. Szívesen kalandozom belső tájakon: akár a művészetek, az írás vagy a meditáció útjain.

Az én fejemből pattant ki a KreDieSz gondolata: az első blogbejegyzésemet 2012. szilveszterén írtam meg az első KreDieSz blogra ... azóta hosszú utat járt be a blog, és én magam is.

Rólam, mint dietetikus

Dietetikusi diplomámat 2008-ban szereztem a Pécsi Tudomány Egyetem Egészség Tudományi Karán.
2008. - 2012. a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórházban dolgoztam dietetikusként, ahol a munkám során főként cukorbetegekkel foglalkoztam a 2. belgyógyászaton.
Az írás mindig közel állt hozzám. 2010-ben készítettem egy tanulmányt a diabetes étrendi kezelésének témájában a Semmelweis-napra, ami 1. helyezést ért el a diplomás szakdolgozói kategóriában.
Vettem részt elhízott gyerekek oktatásában, egészség napokon, hazai táplálkozási felmérés kiértékelésében, írtam cikkeket.
De valahogy mindig azt éreztem, hogy valami hiányzik, minden igyekezetem ellenére nem tudok elég hatékony lenni a munkámban, ezt valamivel még ki kellene egészíteni, hogy kerek legyen a történet.

2012-ben megszületett a kisfiam 2015-ben a kislányom, így egy időre a család és anyaság került az életembe az előtérbe.
Az otthon töltött babázós évek alatt kezdtem el blogolni, egyrészt hogy szakmailag is haladjak (ez adott egy célt, hogy utánaolvassak dolgoknak), valamint bár imádtam a gyerekeimmel otthon töltött éveket, de szükségem volt rá, hogy valahol kiélhessem a szellemi és kreatív energiáimat, és használjam az agytekervényeimet a mondókázáson túl, így született meg az első blogom 2012.12.31-én,  KreDieSz néven.

Útkeresés

A gyerekekkel otthon töltött 6 év alatt tanultam új dolgokat, és kerestem a hiányzó láncszemet.

Először elvégeztem egy természetgyógyász alap képzést. Már ekkor sejtettem, hogy a kineziológia lesz az én szakirányom, de ekkor még tudtam, hogy nincs elég időm és energiám elmélyedni benne. 2015-ben megszületett a kislányom, így néhány évre ismét az anyaság került a főszerepbe az életemben.

Rólam, mint coach

2018-ban végeztem el az alap life coach képzést Polgár Lilinél. Mind szakmailag, mind magánügyileg nagyon sokat nyertem ezáltal. A coaching képzésen kaptam egy komplett eszköztárat és módszert ahhoz, hogy hatékonyabban tudjak segíteni a hozzám fordulókhoz, amivel a gondolkodásmódot is tudom fejleszteni. Enélkül - ha rögtön a táplálkozási kérdésekkel kezdünk, amit mindenféle struktúra nélkül a páciensre öntünk - olyan, mintha a házépítést a tető felhúzásával akarnánk kezdeni. A coaching segít abban, hogy teljesen pontosan az egyénre szabhassuk az életmódot: feltérképezni és pontosan megfogalmazni a célt, felvázolni az oda vezető utat, felkészülni a várható akadályokra és azok lehetséges megoldásaira. Felismerni az erőforrásokat és motivációkat, kidolgozni a megvalósítási stratégiát. Valamint végig empátiával fordulni a másik felé: támogatni a változás útján - amíg arra szükség van.

Az alap képzést követte sok gyakorlás, majd elvégeztem a haladó és a team coach képzést is.

A következő fontos állomás az életemben az art coach képzés volt. Ez számomra nagyon sokat jelentett, mert az önfejlesztés mellett a művészeti vonal nagyon erős az életemben, és szerettem volna ezt is beilleszteni a meglévő tanulmányaim mellé. De ez egy másik történet ... :-) Ha kíváncsi vagy erre a szálra is, a Hatszínvirág oldalán részletesebben mesélek erről is.

Rólam, mint kineziológus

2021-ben jött el az idő arra, hogy belevágjak a kineziológus képzésbe: a one brain irány 7. szintjéig végeztem el a tanfolyamokat. 2023-ban kiegészítve a gyermekkineziológia Ugorj a békákkal! tanfolyam elvégzése. A kineziológus szakmai záróvizsgámat 2023. őszén tettem le, amivel régi álmomat váltottam valóra.

Hivatásomnak már inkább a kineziológiát tekintem, de ha a folyamat úgy kívánja szívesen kombinálom a két szakmámat, és adok életmód tanácsokat is.

Dietetikai tanácsadást már nagyrészt csak folyamat részeként vállalok, ahol a mentális és energetikai blokkok oldására is sor kerül!
Életmódváltás esetén kidolgoztam egy 4 lépcsős programot, ahol a táplálkozási kérdések mellett közösen végiggondoljuk a mentális és lelki vonalon is milyen változások szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez. Nem gyors csodaszer. Bele kell tenni az időt és energiát. Viszont ha végigmész ezen az úton valóban tartós eredményt érhetsz el. Hamarosan írok még erről itt az oldalon is, addigis ha érdekes ez Számodra keress bátran a megadott elérhetőségeimen. 😉
 
Táplálkozási tanácsadást önmagában csak 1 témában vállalok, ami a szívügyem: vegetáriánus, növényi alapú étrendek kérdéseben keressetek bátran továbbra is. Én magam is évek óta nagyrészt húsmentes, és egy ideje tejmentes táplálkozást is folytatok, így nemcsak a szakmai tudásomat, de a gyakorlati tapasztalataimat is szívesen megosztom a hozzám fordulókkal, akik nyitottak a téma iránt. A munkám és az életem során is arra törekszem, és személyiségemből fakadóan is igyekszem úgy alakítani a világom, hogy az erőszakmentességet képviseljem, így nem célom senkit erőszakkal megtéríteni ebbe az irányba, de ha valaki érez magában elhívást és nyitottságot a téma iránt, örömmel segítek, mint dietetikus. Keressetek bátran ez ügyben.
 

Egészségmegőrzés területén egy arany középutat képviselek a nyugati szemlélet és az alternatív irányzatok közt. Úgy gondolom mindegyiknek megvan a helye, mindegyik sokat segíthet az életünkön.

Hatszínvirág

2018. novembere óta szabadúszóként dolgozom. Az eddig tanultakat ötvözve elkezdtem kidolgozni a Hatszínvirág programokat, amivel a célom, hogy a mindennapi életben jól használható, gyakorlatias ötletekkel inspiráljalak Benneteket egy örömtelibb, harmonikus élet megvalósításához.

A Hatszínvirág világágában sokszínű, kreatív, játékos, kineziológián, pozitív pszichológián, coaching technikákon alapuló programokat, ötleteket és inspirációkat találsz, ahol önmagunk és az életünk jobbá tétele kerül a fókuszba megspékelve egy kis egészséges életmóddal,  kreatív alkotással és spiritualitással. Formáját tekintve minél több lehetőséget igyekszem kidolgozni és megvalósítani, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő megoldást.

Létrehoztam lakóhelyemen, Herenden a Hatszínvirág Harmónia Házat, ahol egybeolvasztva az eddigi ismereteimet (kineziológia - coaching - dietetika - művészetek - spirituális technikák: meditáció és angyalok) ezekben a témákban tartok egyéni konzultációkat és családias, kis létszámú csoportos workshopokat a testi-lelki feltöltődés, megújulás és egészségünk megőrzésének jegyében.

Ezekről a lehetőségekről részletesebben a másik oldalamon, a Hatszínvirágon olvashatsz.

KreDieSz régen és most

Ahogy fent említettem, a KreDieSz eredetileg egy blognak indult 2012. végén, amelyet Ködbaum Zsanett dietetikus kolleganőmmel indítottunk. 2014. körül született meg az első saját weboldal. Majd egy kis kihagyás után most 2020. végén újjászületve ismét útjára indítottam. A régi tartalmak elérhetőek ismét. Új tartalmak már nem kerülnek fel, ha kíváncsi vagy a legfrisebb írásaimra, kövesd a Hatszínvirág Blogot vagy a Hatszínvirág oldalait a social mediaban: facebookon és Instán.

Főbb témák az oldalon:

 • egészséges táplálkozás elsősorban a nyugati dietetika irányelvei szerint
 • táplálkozás pszichológiai szemszögből
 • zöldség- és gyümölcs fogyasztás népszerűsítése
 • fenntartható táplálkozás
 • gyerekek étrendje
 • szoptatás és hozzátáplálás
 • egészség megőrzés (mind a nyugati orvoslás, mint az alternatív megoldások tükrében egy arany középúton)
 • lelki egészségünk megőrzése, egy csipet coaching
 • könyvek, ajánlók, programok a fentiek tükrében

További szerzők az oldalon

Maga a dietetikus szakma és az egészséges életmód témája egy igen szerteágazó terület, így hosszú távon teamben gondolkozom.  A blogon megtaláljátok már most is több vendégszerző írását, és a későbbiekben várható még további bővülés.

Akikkel találkozhattok még az oldalon:

 • Ambachné Hunyadi Rita - védőnő, ibclc szoptatási szaktanácsadó
 • Béni-Samu Eszter - gyógytornász
 • Molnár-Nemes Márta - dietetikus kolleganőm, a receptek tápértékének kiszámolásában és diétás elkészítéséi módjának kialakításában vesz részt

Molnár-Nemes Márta- dietetikus

Ambachné Hunyadi Rita - védőnő, ibclc szoptatási szaktanácsadó

Béni-Samu Eszter - gyógytornász

Olvass bele a blogba és nézz szét receptjeink közt!