Egy finom krémlevest a hétvégére? :-)

Hozzávalók:

  • 6 alma cikkekre vágva
  • 10 szem gesztenye (natúr, fagyasztott)
  • 1 dl sovány tejszín
  • 1-2 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
  • fahéj, vanília, kevés citrom leve
  • levesbetétnek mazsola

Elkészítése:

Az almákat és a gesztenyéket feltesszük főni kb. annyi vízzel, ami ellepi. Én nem hámoztam meg az almákat, de így a végén lesznek benne kis héj darabkák - akit ez zavar, meg is hámozhatja. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliát. Utóbbiból szereztem nemrég a DM-ben egy nagyon jó őrlős fajtát, ennek híján egy vanília rúd kikapart belseje mehet bele. Kb. 10 percig pároljuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utóízesítjük - ízlés szerint pár csepp friss citromlét is tehetünk hozzá. Betétnek tettem bele egy kis marék mazsolát is, ami nagyon jól passzolt hozzá.

Jó étvágyat!

Szeretettel,