
Egy finom krémlevest a hétvégére? :-)
Hozzávalók:
- 6 alma cikkekre vágva
- 10 szem gesztenye (natúr, fagyasztott)
- 1 dl sovány tejszín
- 1-2 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)
- fahéj, vanília, kevés citrom leve
- levesbetétnek mazsola
Elkészítése:
Az almákat és a gesztenyéket feltesszük főni kb. annyi vízzel, ami ellepi. Én nem hámoztam meg az almákat, de így a végén lesznek benne kis héj darabkák - akit ez zavar, meg is hámozhatja. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliát. Utóbbiból szereztem nemrég a DM-ben egy nagyon jó őrlős fajtát, ennek híján egy vanília rúd kikapart belseje mehet bele. Kb. 10 percig pároljuk, amíg megpuhulnak, majd hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges utóízesítjük - ízlés szerint pár csepp friss citromlét is tehetünk hozzá. Betétnek tettem bele egy kis marék mazsolát is, ami nagyon jól passzolt hozzá.
Jó étvágyat!
Szeretettel,