A téli/őszi táplálkozásban az egyik kedvenc nyersanyagom a cékla, így gyakran találhattok majd nálunk céklás recepteket. Ma például egy egyszerű, gyors és finom szendvicskrémet készítettem belőle.

Céklás szendvicskence - a fokhagyma erejével

Hozzávalók:

  • 1 fej cékla reszelve (nyersen)
  • 1 szál sárgarépa reszelve (nyersen)
  • 1 kis pohár élőflórás/probiotikus natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • só, bors, őrölt római kömény

Elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük és kész is. Jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ízben jól megy hozzá a sajt, és/vagy egy kis aprított dió is.

Ha  gyerekeknek készítjük, a játékos tálalás is van, akinek meghozza a kedvét az evéshez. A piros cékalkrém például jó alap a katicás, “Babócás” szendvicsekhez, ami az apró nép többségénél nagy eséllyel arat majd sikert. A kisfiam 2. szülinapjára készítettem “Babóca szendvicsei” gyanánt céklás-túrós kencével, melynek receptjét itt találjátok.

És ha már a céklánál tartunk, sütibe próbáltátok már? Nem, nem írtam el, tényleg süteményre gondoltam! :-) Ne riasszon el senkit se, teljesen jól illik bele - az egyik ismerősöm például meggynek gondolta benne, amikor megkóstolta. Ha van kedvetek kipróbálni itt találtok hozzá pontos receptet.

Jó étvágyat!

Szeretettel,