- Kisétkezésre
- Receptek
- Szendvicskrémek
- Vega
- Vacsorára
- Zöldséges
- Ebédre
- 2016-10-14 20:16
A téli/őszi táplálkozásban az egyik kedvenc nyersanyagom a cékla, így gyakran találhattok majd nálunk céklás recepteket. Ma például egy egyszerű, gyors és finom szendvicskrémet készítettem belőle.
Céklás szendvicskence - a fokhagyma erejével
Hozzávalók:
- 1 fej cékla reszelve (nyersen)
- 1 szál sárgarépa reszelve (nyersen)
- 1 kis pohár élőflórás/probiotikus natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- só, bors, őrölt római kömény
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük és kész is. Jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ízben jól megy hozzá a sajt, és/vagy egy kis aprított dió is.
Ha gyerekeknek készítjük, a játékos tálalás is van, akinek meghozza a kedvét az evéshez. A piros cékalkrém például jó alap a katicás, “Babócás” szendvicsekhez, ami az apró nép többségénél nagy eséllyel arat majd sikert. A kisfiam 2. szülinapjára készítettem “Babóca szendvicsei” gyanánt céklás-túrós kencével, melynek receptjét itt találjátok.
És ha már a céklánál tartunk, sütibe próbáltátok már? Nem, nem írtam el, tényleg süteményre gondoltam! :-) Ne riasszon el senkit se, teljesen jól illik bele - az egyik ismerősöm például meggynek gondolta benne, amikor megkóstolta. Ha van kedvetek kipróbálni itt találtok hozzá pontos receptet.
Jó étvágyat!
Szeretettel,