Könnyű csirkés ebéd vagy vacsi. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 65 dkg csirkemell
  • grill fűszersó
  • 1 dl barbecue szósz
  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg kígyóuborka
  • 5 dkg lilakáposzta
  • 1 dl olívaolaj
  • fél dl balzsamecet

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és grill fűszersóval befűszerezzük. Megkenjük a szeletek mindkettő oldalát BBQ szósszal és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a salátát. A jégsalátát összecsipkedjük, a paprikát, paradicsomot, lilakáposztát és uborkát felvágjuk. Egy tálba rakjuk a zöldségeket, majd az olívaolajjal és a balzsamecettel összeforgatjuk.

A csirkemelleket olívaolajon kisütjük, mindkét oldalát négy percig, majd BBQ szósszal megkenjük a tetejét vastagon, átfordítjuk két percig sütjük. Közben a másik oldlát is megkenjük vastagon BBQ szósszal, átfordítjuk és azt is 2 percig sütjük.

A salátát a tányér közepére halmozzuk és az elkészült csirkemelleket ráhelyezzük.

Köszönjük a receptet az egyik kedvenc étel kiszállítómnak, a P-anírnak!

Jó étvágyat!