Remek rost-, vitamin- és ásványi anyag forrás a csicseriborsó, érdemes beilleszteni a táplálkozásunkban. No de mit készítsünk belőle? Használhatjuk köretekhez, salátákhoz, fasírtnak (falafel) vagy szendvicskrémnek (humusz) is. Most épp levest készítettünk belőle:

Csicseriborsóleves

Hozzávalók:

- 1 nagyobb fej hagyma felkockázva

- olaj vagy vaj a pirításhoz

- 3 gerezd fokhagyma egészben

- 2-3 szál sárgarépa felkarikázva

- 2 paradicsom felkockázva

- 1 paprika felkockázva

- só, bors, natúr ételízesítő, aprított (friss) petrezselyem

- 1 marék köles

- 1 db csicseriborsó konzerv

Elkészítése:

Lepirítjuk a feldarabolt hagymát és a répát kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a paprika és paradicsom kockákat, a fokhagyma gerezdeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket.

Ha a zöldségek puhára főttek, mehet bele egy marék köles és a csicseriborsó konzerv.

Még kb. 5 percig főzzük, amíg a köles és a borsó és kész nem lesz.

A szuper fotót készítette: Csonkáné Netti. Köszönet érte! :-)

Jó étvágyat!