Remek rost-, vitamin- és ásványi anyag forrás a csicseriborsó, érdemes beilleszteni a táplálkozásunkban. No de mit készítsünk belőle? Használhatjuk köretekhez, salátákhoz, fasírtnak (falafel) vagy szendvicskrémnek (humusz) is. Most épp levest készítettünk belőle:
Csicseriborsóleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej hagyma felkockázva
- olaj vagy vaj a pirításhoz
- 3 gerezd fokhagyma egészben
- 2-3 szál sárgarépa felkarikázva
- 2 paradicsom felkockázva
- 1 paprika felkockázva
- só, bors, natúr ételízesítő, aprított (friss) petrezselyem
- 1 marék köles
- 1 db csicseriborsó konzerv
Elkészítése:
Lepirítjuk a feldarabolt hagymát és a répát kevés zsiradékon. Hozzáadjuk a paprika és paradicsom kockákat, a fokhagyma gerezdeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket.
Ha a zöldségek puhára főttek, mehet bele egy marék köles és a csicseriborsó konzerv.
Még kb. 5 percig főzzük, amíg a köles és a borsó és kész nem lesz.
A szuper fotót készítette: Csonkáné Netti. Köszönet érte! :-)
Jó étvágyat!