Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje - picikét reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom :-)

Diós kevert

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor (vagy egyéb tetszőleges édesítő)
  • fél dl tej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • tálaláshoz friss gyümölcsök az idény szerint

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a cukorral felverjük. A lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót összekeverjük, belekaparjuk a vanília rudat. Hozzákeverjük a tojássárgájás masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit és beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöket az idény szerint, vagy ha van még a kamrában némi befőtt vagy lekvár, az is jól dukál hozzá. Mi most épp eperrel fogyasztottuk. :-)

Jó étvágyat!

Szeretettel,