Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.

Epres zöldsaláta
Hozzávalók:

  • 15 dkg eper elfelezve (ha nagy szemű, akkor negyedelve)
  • 25 dkg tetszés szerinti saláta összetépkedve
  • 1 szál sárgarépa lereszelve
  • 1 zacskós mozzarella golyó
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • frissen őrölt bors, egy nagy csokor friss bazsalikom
  • fél citrom leve

Elkészítése:
Egy kistálba tesszük az eper darabokat, ráfacsarjuk a citromot, megszórjuk a bazsalikommal, borssal, mézzel, balzsamecettel és jól összekeverjük. Egy salátástálba halmozzuk a saláta leveleket és hozzákeverjük az epret a lével együtt, a mozzerella golyókat és jól összeforgatjuk az egészet. Grillezett sajttal vagy csirkemellel is nagyon finom. Mi itt épp házilag készült csibefalatkákkal és zöldséges rizzsel fogyasztottuk - aminek a receptjét hamarosan megosztjuk Veletek is! ;-)

Jó étvágyat!

Szeretettel,