- Receptek
- Saláták
- Vega
- Sajtos
- Gyümölcsös
- Zöldséges
- Vacsorára
- Ebédre
- Köretek
- Évszakok
- Tavasz
- 2014-06-21 12:56
Az eper nemcsak magában, vagy édesen elkészítve finom. Próbáltátok már salátába? Ha nem, itt az ideje! :-) Egy nagy csokor friss bazsalikommal és egy kis borssal fűszerezve nem túl megszokott, de igazán ízletes párosítás.
Epres zöldsaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg eper elfelezve (ha nagy szemű, akkor negyedelve)
- 25 dkg tetszés szerinti saláta összetépkedve
- 1 szál sárgarépa lereszelve
- 1 zacskós mozzarella golyó
- 1 teáskanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- frissen őrölt bors, egy nagy csokor friss bazsalikom
- fél citrom leve
Elkészítése:
Egy kistálba tesszük az eper darabokat, ráfacsarjuk a citromot, megszórjuk a bazsalikommal, borssal, mézzel, balzsamecettel és jól összekeverjük. Egy salátástálba halmozzuk a saláta leveleket és hozzákeverjük az epret a lével együtt, a mozzerella golyókat és jól összeforgatjuk az egészet. Grillezett sajttal vagy csirkemellel is nagyon finom. Mi itt épp házilag készült csibefalatkákkal és zöldséges rizzsel fogyasztottuk - aminek a receptjét hamarosan megosztjuk Veletek is! ;-)
Jó étvágyat!
Szeretettel,